-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 25 /23:35

G.Paluckas: situaciją vertiname gerai, po pirmo turo emocinio šoko atsigavome ir parodėme, ką galime

Seimo rinkimų rezultatų laukiančios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad partija antrajame ture pasirodė „neblogai“. Pagal turimus rezultatus, LSDP tikisi laimėti bent 6 mandatus iš 12, o atsakomybę už neigiamai vertinamą partijos pasirodymą šių metų rinkimuose žada aptarti vėliau. Trauktis iš partijos pirmininko posto G.Paluckas nežada.

Partija dėl plintančio koronaviruso nusprendė rezultatų kartu nelaukti, partijos pirmininkas tik trumpam atvyko į LSDP centrinę būstinę susitikti su žurnalistais.

G.Palucko komentarus žiniasklaidai žiūrėkite čia:

VIDEO: G.Paluckas: situaciją vertiname gerai, po pirmo turo emocinio šoko atsigavome ir parodėme ką galime

G.Paluckas spaudos konferencijos metu žurnalistams sakė, kad pagal matomus rezultatus situaciją vertina „visai neblogai“, tačiau nori palaukti rezultatų iki galo.

„Situaciją vertiname gerai, po pirmo turo emocinio šoko atsigavome ir parodėme ką galime, ką turime“, – sakė partijos pirmininkas.

Paklaustas, kieno ir kokią atsakomybę jis mato už nepasisekimą pirmojo turo metu, G.Paluckas į kalbas nesileido ir sakė, kad šiuo metu apie tai kalbėti nėra aktualu.

Pasak jo, jau rytoj bus kalbama su naujos frakcijos nariais apie ateities darbus, biudžeto deficitą, o vidinius reikalus partija išsispręs per ateinančius mėnesius.

„Nereikia skubėti su išvadomis“, – teigė jis.

Kvietimų jungtis prie koalicijos nėra gavę

G.Paluckas neišsiplėtė kalbėdamas ir apie galimas koalicijas.

„Kol kas jokių kvietimų mes nesame gavę, su niekuo nesame derėjęsi ir dar kartą galiu paneigti, kad su jokiais dešiniaisiais, ar konservatoriais, ar liberalais mes tikrai nesame apie jokias koalicijas kalbėję“, – pabrėžė jis.

Pasak jo, kairiosios partijos pagrindinė užduotis, jeigu rinkimuose jaučiamas pasisekimas, yra formuoti centro kairės koaliciją arba prie jos jungtis, tačiau jungtis į dešinę partijai nėra jokių galimybių.

Trauktis iš pirmininko posto nežada

Socialdemokratų lyderis G.Paluckas Utenos apygardoje antrajame ture varžėsi su konservatoriumi Edmundu Pupiniu. Ir nors pastarasis G.Palucką pirmojo turo metu aplenkė beveik 10 proc., suskaičiavus visų apylinkių balsus, abu kandidatai surinko tiek pat rinkėjų balsų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė 15min sakė, kad pagal įstatymus tokiu atveju Seimo nariu būna išrinktas tas, kuris pirmajame ture surinko daugiau balsų, tai yra E.Pupinis, tačiau šį kartą balsai bus perskaičiuoti.

Paklaustas apie pasitraukimą iš partijos pirmininko posto, G.Paluckas kiek supyko, kad žurnalistai nuolat užduoda tą patį klausimą.

„Ar norite kad pasitraukčiau?“ – retoriškai klausė jis ir teigė manantis, kad 6 mandatai, kurių tikimasi iš antro rinkimų turo, yra neblogas pasirodymas.

G.Paluckas sako tikėjęsis geresnių rezultatų Kauno rajone, tačiau liko maloniai nustebintas dėl sėkmingo Tomo Bičiūno pasirodymo Kėdainiuose. Šis įveikė nepriklausomą kandidatą Darių Kaminską, dabartinį Seimo narį.

Pirmajame rinkimų ture LSDP liko ketvirtoje vietoje. Už partiją balsavo 9,25 proc. rinkėjų, užtikrinę partijai 8 mandatus. Toks rezultatas daugiamandatėje apygardoje laikomas partijai itin nesėkmingu bei vadinamas vienu prasčiausių istorijoje.

Į Seimą per pirmą rinkimų turą pateko Gintautas Paluckas, Rasa Budbergytė, Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Linas Jonauskas, Vilija Targamadzė, Orinta Leiputė bei Dovilė Šakalienė. Visi jie, išskyrus Viliją Targamadzę, varžosi ir antrajame Seimo rinkimų ture.

Jame taip pat varžosi LSDP nariai Linas Balsys, Saulius Čaplinskas, Giedrius Drukteinis, Raminta Popovienė, Vaidas Navickas bei Juozas Olekas.

Iš viso sekmadienį vienmandatėse apygardose susirungė 12 LSDP kandidatų.

Keturi – su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatais, trys – su Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) partijos nariais, po du – su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) kandidatais ir vienoje apygardoje – su save išsikėlusiu kandidatu.

G.Palucko „nuversti“ neketina

Po pirmojo rinkimų turo su 15min kalbėję LSDP senbuviai sakė nemanantys, kad visus šūvius dėl partijos nesėkmės turėtų susirinkti proveržį socialdemokratų partijai žadėjęs G.Paluckas. O jis pats porinkiminėje spaudos konferencijoje spalio 18-ą dieną sakė, kad apie jo atsistatydinimą negali būti nė kalbos.

Prieš antrąjį turą LSDP skelbė remsiantys „valstiečių“ kandidatus. Pirmininkas Gintautas Paluckas 15min teigė, kad socialdemokratai koalicijoje su dešiniosiomis partijomis savęs neįsivaizduoja ir į tokią nesijungs. Taip pat jis tuo metu sakė, kad Seime geriau daugiau valstiečių nei konservatorių.

Partijos pirmininkas teigė, kad partija galėtų likti dirbti opozicijoje arba derėtis dėl centro kairės koalicijos, jeigu būtų toks pasiūlymas. Tačiau jungtis prie konservatorių jokių galimybių jis sakė nematantis.

VIDEO: G.Paluckas G.Landsbergiui sako „ne“, iš R.Karbauskio laukia atsiprašymo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius