Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 05 /14:11

G.Paluckas žada, kad socialdemokratai palaikys universitetų pertvarkos principus

Išrinktasis Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad frakcija Seime palaikys premjero sudarytos darbo grupės pasiūlytus aukštųjų mokyklų pertvarkos principus.
Gintautas Paluckas ir Saulius Skvernelis
Gintautas Paluckas ir Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pateikti pertvarkos principai ir tikslai, kurių yra siekiama – jie bus palaikomi socialdemokratų“, – penktadienį po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu žurnalistams sakė G.Paluckas.

Anot jo, siūlymai dėl universitetų jungimo konkrečiai bus vertinami sulaukus teisės aktų projektų.

„Reikėtų palaukti konkrečių teisės aktų projektų ir tada šnekėti, kaip bus realizuojami tie principai“, – sakė jis.

Premjero sudaryta darbo grupė pasiūlė, kad Vilniuje ir Kaune veiktų po plačios aprėpties universitetą, du technologijų universitetai būtų Vilniuje ir Klaipėdoje. Kaip specializuotos akademijos galėtų veikti Kaune esantis Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, dabar veikiančių menų akademijų – Vilniaus dailės akademijos bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos – junginys, Policijos akademija. Vėliau S.Skvernelis sakė, kad Policijos akademija turėtų būti ne atskira institucija, bet Kauno universiteto dalis.

Pagal darbo grupės planą, savarankiškumo netektų Lietuvos edukologijos, Mykolo Romerio ir Šiaulių universitetai – juos siūloma jungti prie Vilniaus universiteto. Į planuojamą kurti Kauno universitetą numatoma jungti šiuo metu veikiančius Kauno technologijos, Vytauto Didžiojo, Aleksandro Stulginskio bei Lietuvos sporto universitetus.

Darbo grupės manymu, studijų programos turėtų būti sukoncentruotos bei tikslingai pritaikytos realiems darbo rinkos poreikiams, programų skaičių sumažinus nuo 1800 iki 700.

Aukštąsias mokyklas siūloma finansuoti sutarčių pagrindu. Valstybės lėšos įstaigoms būtų skiriamos pagal pasiektus rezultatus: kaip absolventams sekasi įsidarbinti, kaip juos vertina darbdaviai, ar studijos atitinka profesijos standartus, kokie tarptautiniai pasiekimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius