Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 14

G.Surplys atkirto V.Sinkevičiui: tai prastai surežisuotas spektakliukas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Giedrius Surplys, pralaimėjęs partijos pirmininko rinkimus Ramūnui Karbauskiui, sureagavo į šią politinę jėgą palikusio eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus teiginius, kad jei būtų rimtai varžęsis, būtų laimėjęs pirmininko rinkimus. G.Surplį papiktino V.Sinkevičiaus teiginiai, kad jis esą pirmavo pirmininko rinkimuose.
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Gaila, kad Virginijus Sinkevičius neranda galimybės išeiti į atvirą diskusiją su manimi, nors aš kreipiausi tiesiogiai į jį per „Facebook“.

Keista, kad Europos komisaru dirbantis pareigūnas netiki europiečių teise balsuoti slaptai ir teigia žinąs, jog aš pirmavau LVŽS partijos pirmininko rinkimuose, nepaisant to, kad rinkimai buvo slapti, kiekvienas partijos narys balsavo asmeniškai iš savo telefono ir bent jau aš jokių išankstinių rezultatų nežinojau.

Dar kartą prašau pateikti įrodymus, nes priešingu atveju Virginijaus žodžiai atrodo tik prastai surežisuotas komunikacinis spektakliukas. Net jeigu Europos komisaras tik jam vienam įmanomais būdais žinojo išankstines LVŽS pirmininko rinkimų tendencijas, noriu priminti, kad ir Saulius Skvernelis, kurio prezidento rinkimų kampanijoje abu su Virginijumi nuoširdžiai talkinome, pagal pirmuosius VRK pasiekusius rezultatus iš mažų apylinkių, pirmavo Prezidento rinkimuose. Deja, galutiniai rezultatai nebuvo tokie džiuginantys“, – savo komentare teigia G.Surplys.

Portalo 15min videolaidoje „15/15“ V.Sinkevičius sakė, kad paskutinis lašas, privertęs jį paskelbti apie pasitraukimą iš LVŽS, buvo politinės jėgos pirmininko rinkimai, kuriuos laimėjo ligšiolinis partijos vadovas R.Karbauskis. Tuomet jis supratęs, kad pokyčių partijoje nėra ko tikėtis.

Interviu V.Sinkevičius sakė manąs, kad G.Surplys galėjo laimėti partijos pirmininko rinkimus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius

„Jeigu Giedrius būtų priėmęs tai labai rimtai ir būtų padaręs bent nedidelę kampaniją... Mano žiniomis, antradienį, kai dar vyko balsavimas, Giedrius tvirtai pirmavo, ir tuomet, jau be jokios abejonės, buvo įjungti skyrių pirmininkai, įjungti papildomi pajėgumai, ir, aišku, balsavimo rezultatas pasikeitė. Tai rodo, kad apetitas pokyčiams yra, ir man labai gaila, kad Giedrius nepasinaudojo šia galimybe bent jau diskutuoti partijos viduje“, – teigė eurokomisaras.

VIDEO: Kodėl V.Sinkevičius traukiasi iš „valstiečių“ partijos?

Kaip BNS informavo LVŽS atstovė spaudai Dalia Vencevičienė, už R.Karbauskį vykusiuose visuotiniuose partijos pirmininko rinkimuose balsavo 72 proc., už jam iššūkį metusį parlamentarą G.Surplį – 28 proc. balsavusiųjų. Iš viso balsavo 56 proc. partijos narių.

R.Karbauskis perrinktas ketverių metų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius