Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 24 /13:00

Gabrielius Landsbergis po susitikimo su prezidente sako, kad konservatoriai atviri derėtis

Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė konsultacijų susitiko ne tik su Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovais, bet ir su antrąją vietą užėmusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovais. Partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis į susitikimą su prezidente atvyko ne vienas, o su buvusiu premjeru Andriumi Kubiliumi.
Andrius Kubilius, Gabrielius Landsbergis ir Dalia Grybauskaitė
Prezidentė susitiko su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovais / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

G.Landsbergis sako, kad sutarimas su prezidente rastas ir situaciją jie mato panašiai.

„Ji nėra paprasta, nėra lengva, lengvų sprendimų, akivaizdu, nenusimato“, – sakė konservatorių pirmininkas.

Po susitikimo su prezidente konservatoriai teigė ir toliau liekantys įsitikinę, kad derybų dviem frontais būti negali. O dar geriau, jei derybose dalyvautų ir Liberalų sąjūdis, tik su kuriuo įmanoma stipri dešinės koalicija.

Pasak jo, valstiečiai turi apsispręsti, su kuo jie nori derėtis, ir tuomet sėsti prie derybų stalo. Jei jie pasirinks dešiniuosius, G.Landsbergis sako esąs pasiruošęs deryboms.

„Esminis dalykas, kad deryboms mes esame atviri ir pasiruošę išklausyti tų, kurie gavo žmonių pasitikėjimą“, – sakė G.Landsbergis.

VIDEO: Gabrielius Landsbergis po susitikimo su prezidente: pokalbis buvo racionalus

Pasak konservatorių pirmininko, prezidentė patikino į koalicijos dėliones nesivelsianti.

Trūksta racionalumo

A.Kubilius aiškino kol kas nesąs tikras dėl valstiečių ir žaliųjų partijos racionalumo.

„Iš tiesų valstiečiai yra ta partija, kurios mes nepažįstame taip gerai, kaip kitas Lietuvoje veikiančias partijas. Tam tikra prasme yra, pavadinčiau fizikiniu terminu, mažai žinomas dydis. Derėtis, tartis su tokia partija ši aplinkybė nepadeda. Todėl mes norėtume pamatyti ir suprasti, kas yra ši partija ir jos vadovybė, nes per pastarąjį laiką matėme skirtingo elgesio. Sauliaus Skvernelio racionalaus elgesio, Ramūno Karbauskio nelabai racionalaus elgesio“, – sakė A.Kubilius, kartodamas, kad prašys visų koalicijos sutartį pasirašančių politikų patikimumą pasitikrinti specialiosiose tarnybose.

Pasak A.Kubiliaus, racionalumą partija gali pademonstruoti derybose.

Jis neigė, kad konservatoriams eiti į koaliciją su valstiečiais ir žaliaisiais gali būti sunku ir dėl emocinio sunkumo, kad partija pirmą kartą istorijoje derėdamasi dėl koalicijos nebebus svarbiausia, o užims tik papildomo dėmens pozicijas.

Konservatoriai jau nusprendė, kad derėtis su valstiečiais ir žaliaisiais sės G.Landsbergis, A.Kubilius, Ingrida Šimonytė, Dainius Kreivys ir Irena Degutienė.

Prezidentė D.Grybauskaitė pirmadienį jau susitiko su valstiečių ir žaliųjų lyderiais Ramūnu Karbauskiu ir Sauliumi Skverneliu. Po susitikimo R.Karbauskis sakė, kad pokalbis su prezidente buvo labai šiltas. Jis teigė, kad šalies vadovė išreiškė absoliutų palaikymą ir nenurodinėjo, su kuo būtų geriau sudarinėti koaliciją.

Pasak prezidentės, Seimo rinkimų rezultatai rodo, kad žmonės nori esminių permainų.

„Antrasis rinkimų turas patvirtino, kad žmonės nori esminių permainų. Daugelyje apygardų politikos senbuvius pakeitė nauji veidai – tai reiškia pokyčius Lietuvos politiniame žemėlapyje,“ – teigia šalies vadovė.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai Seime turės 31 atstovą.

Kol kas G.Landsbergis sako nesąs tikras, ar pavyktų sudaryti valdančiąją koaliciją su valstiečiais-žaliaisiais ir užsimena, kad konservatoriai bet kokią koaliciją mato tik kartu su liberalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius