2022 05 10

Galvos skausmas Panevėžyje – laidojimo vietų turėtų pakakti 5 metams

Panevėžio miesto kapinių plėtros galimybės – galvos skausmas valdininkams. Kone kasmet reikia galvoti apie amžinojo poilsio vietą, kad tik jų nepritruktų ir panevėžiečiai turėtų, kur palaidoti mirusius artimuosius.
Panavėžio kapinės
Panavėžio kapinės / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Dar 2018 metais buvo įgyvendintas netoli Panevėžio miesto esančių Pašilių kapinių plėtros pirmas etapas – įrengta automobilių stovėjimo aikštelė ir 664 kapavietės.

Laidojimo vietų turėtų pakakti

Toliau vykdomas antrasis Pašilių kapinių plėtros etapas, kuris išskaidytas į dvi dalis: pirmoje dalyje jau įrengtos 589 kapavietės, o antroje bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, apšvietimas, naujos kapavietės, vandentiekis ir administracinis pastatas. Užbaigus visus antrojo etapo darbus, planuojamas ir trečiasis kapinių plėtros etapas.

Skaičiuojama, kad įgyvendinus visus antrojo etapo kapinių plėtros darbus ir įrengus naujas kapavietes laisvų laidojimo vietų turėtų pakakti 5 metams.

Pašilių civilinių kapinių plėtros darbus planuojama atlikti iki 2023 metų.

Vyksta kapinių plėtros darbai

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga pasakojo, kad Pašilių kapinėse, kur pradėti antrojo etapo kapinių plėtros darbai, jau galima laidoti mirusiuosius.

„Jau dalis antrojo etapo kapinių plėtros darbai atlikti ir galima laidoti mirusiuosius. Labai skubėjome atlikti darbus, nes vis mažėja laidojimo vietų. Planuojamas ir trečias kapinių plėtros etapas. Jis prasidės tada, kai bus baigti antrojo etapo darbai. Baigus antrojo etapo kapinių plėtros darbus, laidojimo vietų turėtų užtekti 5 metams“, – aiškino D. Vadluga ir sakė, kad dar bus padaryta automobilių stovėjimo aikštelė, pastatytas pastatas administracijai ir planuose yra numatyta statyti kolumbariumą.

Laisvų vietų laidojimui dar yra

Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Simona Mickutė naujienų portalui JP aiškino, kad Šilaičių civilinių kapinių bendras plotas – 22,211 ha.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kapinės
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kapinės

„Pašilių civilinių kapinių bendras plotas 2,790 ha. Pridėjus Pašilių kapinių plėtros 2 etapo plotą – 4,556 ha, iš viso Pašilių kapinių plotas 7,346 ha. Šilaičių civilinėse kapinėse iš viso yra 10865 kapavietės, laisvų kapaviečių nebėra, laidojama tik į esamas kapavietes. Šalia esančiose Pašilių civilinėse kapinėse yra apie 1758 kapavietės, laisvų kapaviečių yra apie 597“, – suskaičiavo laisvas laidojimo vietas S.Mickutė.

Numatoma tolimesnė kapinių plėtra

Pasak Miesto infrastuktūros skyriaus vyresniosios specialistės, miesto Pašilių civilinių kapinių plėtra buvo numatyta 3 etapais.

„2018 metais buvo įgyvendintas Pašilių kapinių plėtros pirmas etapas – įrengta automobilių stovėjimo aikštelė ir 664 kapavietės, iš kurių šiai dienai likusios tik 8 laisvos kapavietės. Vykdant antrąjį Pašilių kapinių plėtros etapą jis buvo išskaidytas dar į dvi dalis: pirmoje dalyje įrengė plotą skirtą 589 kapavietėms, iš kurių šiai dienai yra nužymėtos 362 kapavietes ir jos bus skiriamos laidojimui. Antroje dalyje bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, apšvietimas, vėl naujos kapavietės, vandentiekis. Užbaigus antrojo etapo darbus ateityje numatomas ir trečiasis etapas“, – teigė S. Mickutė ir priminė, kad Panevėžio miesto kapinėse dar nė viena neprižiūrima kapavietė neperduota kitiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius