-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 10 /17:16

G.Nausėda atsisako „Grigeo“ prezidento paramos, o I.Šimonytė nenori jam dovanoti pinigų

Prezidentas Gitanas Nausėda – kol kas vienintelis politikas, nusprendęs atsisakyti per rinkimų kampaniją jam bendrovės „Grigeo“ prezidento Gintauto Pangonio paaukotų pinigų. G.Nausėda aukos dydžio sumą ketina pervesti Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų institutui. Tokios paramos sulaukusi Ingrida Šimonytė tokia pat suma parėmė „Lašišos dienoraštį“. Tuo metu sostinės meras Remigijus Šimašius nieko nesvarsto – gautos paramos neatsisakys.
Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda
Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prezidentas priėmė sprendimą iš asmeninių lėšų pervesti Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų institutui pinigų sumą, analogišką bendrovės vadovo Prezidento rinkimų kampanijai skirtai aukai“, – penktadienį 15min informavo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Prezidento rinkimų kampanijos metu, kaip manoma, Kuršių marias teršusios įmonės „Grigeo“ prezidentas G.Pangonis G.Nausėdą parėmė 4 tūkst. eurų.

Anot prezidento atstovo spaudai, valstybės vadovo pozicija dėl „Grigeo“ vykdytos taršos išlieka griežta – bet koks Lietuvos aplinkos taršos faktas privalo būti vertinamas principingai.

„Atsakingos institucijos privalo imtis visų priemonių, kad kalti asmenys neišvengtų atsakomybės, o padaryta žala aplinkai būtų atlyginta“, – teigė jis.

I.Šimonytė dovanos G.Pangoniui nesuteikė

Pernai vykusiuose prezidento rinkimuose dalyvavusi parlamentarė Ingrida Šimonytė 15min teigė, kad net ir norėdama negalėtų grąžinti iš G.Pangonio gautos paramos.

Per rinkimų kampaniją ją įmonės prezidentas parėmė 1,5 tūkst. eurų suma.

„Tos paramos grąžinti ir norėdama negalėčiau, nes rinkimų sąskaitos uždarytos, o nepanaudotos kampanijoje lėšos pervestos į biudžetą, ne į mano kokias nors asmenines sąskaitas. Tad, jeigu dabar pervesčiau ponui Pangoniui pinigus, tai būtų mano dovana jam ir tiek“, – 15min teigė I.Šimonytė.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

I.Šimonytė yra teisi – formaliai grąžinti gautą paramą galima tik vykstant rinkimų kampanijai. Jai pasibaigus rinkiminės sąskaitos uždaromos, o jose esantys pinigai patenka į biudžetą.

Penktadienio vakarą politikė feisbuke paskelbė parėmusi organizaciją „Lašišos dienoraštis“.

„Kadangi auką gavau iš pajamų, kurios, panašu, kad buvo uždirbtos be kita ko iš žalos Lietuvos gamtai, aukai lygią sumą pervedžiau Aplinkosauginės koalicijos organizacijai – Lašišos dienoraščiui, kuris, tikiuosi, ras būdų, kuriais tą žalą Lietuvos gamtai bent iš dalies kompensuos“, – feisbuke rašė ji.

Europos Parlamento (EP) rinkimuose minėto verslininko paramos yra sulaukę ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Partiją verslininkas parėmė 8,5 tūkst. eurų.

Ką darys su šiais pinigais, partijos Vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas ketvirtadienį sakyti nepanoro.

„Prašom kantrybės, ir kai jau turėsim kažką, paaiškinsim, kodėl kantrybės reikėjo“, – 15min teigė jis.

Penktadienio vakarą TS-LKD oficialiai paskelbė, kad 8,5 tūkst. eurų, kiek G.Pangonis parėmė kandidatę į EP Laimą Andrikienę, skirs Kuršių Marių įžuvinimo iniciatyvai „Grąžinkim Kuršių Marioms gyvybę“.

Savivaldos rinkimuose 3 tūkst. eurų R.Pangonio paramos sulaukė ir sostinės meru išrinktas Remigijus Šimašius. Jis atsisakyti paramos nesvarsto.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Arno Strumilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

„Kampanijai pasibaigus ir nesant tam teisinio pagrindo, Vilniaus meras Remigijus Šimašius tokios galimybės nesvarsto“, – 15min perdavė mero atstovė spaudai Ieva Dirmaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius