-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 19 /12:20

E.Masiulis iš teismo suolo į Klaipėdos mero krėslą bando peršokti vienas – komandą slepia

„Visi tie gyvenimo slenksčiai ir skersvėjai mane ištiko, iš tiesų sudavė labai didelį smūgį, tačiau neišplėšė iš mano širdies ir proto noro būti aktyviu piliečiu“, – trečiadienį sakė šiuo metu politinės korupcijos byloje teisiamas Eligijus Masiulis, sukvietęs žiniasklaidą į neįprastą susitikimą – kelionę autobusu po Klaipėdą, kur pristatė, kodėl gi nusprendė kandidatuoti į uostamiesčio mero postą. Dėl kyšio paėmimo teisiamas politikas sako turintis daug patirties, kuri būtų naudinga Klaipėdai, o pastarajai labai reikia didelio išjudinimo.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Mano, kaip politiko kelias prasidėjo Klaipėdoje, čia ir nusprendžiau kandidatuoti į merus“, – sakė iš viešumos pastaruoju metu pasitraukęs politikas, nustebinęs savo pranešimu socialiniame tinkle, jog ketina kandidatuoti į Klaipėdos mero postą.

E.Masiulis trečiadienį žurnalistus pakvietė susitikti prie Klaipėdos geležinkelio stoties. Jis sako, jog tai simboliška vieta susitikti, juolab, kad politikai vis ragina grįžti į Klaipėdą, iš kurios pastaraisiais metais išvyko nemažai gyventojų.

„Kai kurie veikėjai kvietė grįžti, lakstė po stotį su dideliais lapais. Aš grįžtu“, – sako E.Masiulis, primindamas, kokios patirties įgijo sostinėje, kelias kadencijas dirbo Seime, ėjo susisiekimo ministro pareigas.

VIDEO: Eligijus Masiulis apie motyvus kandidatuoti į Klaipėdos mero postą

„Savo apsisprendimo nepriėmiau spontaniškai. Nuo pavasario svarsčiau apie tokias galimybes, konsultavausi su nemažai žmonių, buvusių bendražygių iš Liberalų sąjūdžio. Mano pakankamai daug pažįstamų, draugų, artimųjų, kurie gyvena Klaipėdoje, jaučia mano pulsą, nebuvau nuo miesto nutolęs, net ir dirbdamas Vilniuje politinį darbą, grįždavau į Klaipėdą, bendraudavau su žmonėmis, jų problemos nebuvo svetimos ir nežinomos“, – kalbėjo uostamiestyje gimęs ir augęs E.Masiulis.

Kelionės po Klaipėdą metu E.Masiulis pakvietė apsilankyti keletoje miesto vietų – Kruizinių laivų terminale, daugiabučių rajone, prasuko šalia merdinčio senamiesčio ir kalbėjo apie miesto problematiką –uostą, Danės upės įveiklinimą, daugiabučių renovaciją ir kitas problemas.

„Uostas yra Lietuvos uostas, sutinku su tuo, bet daug kas neįsivaizduoja uosto specifikos, nesupranta, kaip uosto plėtra atsiliepia eilinių miestiečių gyvenimui. Taip, tai darbo vietos, galima dirbti ir užsidirbti, bet suprantame, kad uosto plėtra yra iššūkiai mūsų gyvenimo kokybei“, – sakė E.Masiulis.

Jo teigimu, Klaipėdoje nebėra bendrų politinių idėjų ir reikia asmenybės, kuri galėtų sujungti įvairiausius politinius sluoksnius, įvestų pusiausvyrą ir tvarką, kurios pastaruoju metu nėra.

„Kiek teko dirbti politinį darbą, ar susisiekimo ministru, ar vadovauti Liberalų sąjūdžiui, galiu pasakyti, kad tai buvo sėkmingi metai. Mano asmeninės savybės leido, kur dirbau ir vadovavau, pasiekti gerų rezultatų ir sugebėti kontroliuoti procesus. Šiandien Klaipėdai reikalingi žmonės, kurie galėtų tai padaryti, būtų galima susitelkti ties svarbiais Klaipėdai darbais, – kalbėjo E.Masiulis.

„Miesto valdžia turi tapti tikraisiais ambasadoriais, važiuoti, siūlyti investicinius paketus.

Ne vienas investuotojas neatėjo per pastaruosius dešimt metų, nes filmai reprezentaciniai apie Klaipėdą užburia, bet kai reikia derinti detaliuosius planus, susiduriama su lėta, apsnūdusia administracijos poza ir numojama ranka. Jie sėkmingai investicijas padarė kitur, to neturi būti, jei norime klestinčios Klaipėdos, – sakė E.Masiulis. – Kalbant apie situaciją, labai didelis būrys kandidatų į merus išsirikiavo prie starto linijos. Gerbiu visus kandidatus, noriu palinkėti kiekvienam sėkmės. Rinkimai bus įdomūs ir dėl to, kad bus idėjų, kurios konkuruos.

Rinkiminė kampanija įsibėgėjo, liko vos pora mėnesių. Linkiu, kad būtų garbinga, sąžininga, idėjų kova, o ne bandymas teplioti vienas kitas ir mėtyti purvą vienas kitam į akis“.

E.Masiulis tikina, jog jei netikėtų savo galimybėmis nekandidatuotų, tačiau sakosi neketinąs verkti ir rautis nuo galvos plaukų, jei miestiečių pasirinkimas į mero postą būsias ne jis. Sako suprantantis, jog jį supa ne pačios geriausios aplinkybės, turint galvoje teisminį procesą.

„Ilgai mąsčiau ir galvojau prieš priimdamas sprendimą, esu nenuteistas, esu teisiamas, kol nesu nuteistas, esu nekaltas. Antras dalykas, jau dabar matyti, kiek gali užtrukti teisminiai procesai, bijau, kad šitoj byloj esu nei pakartas nei paleistas. 4-5 metus gali vykti procesas, jei laukčiau sprendimo, taip ir gyvenimas prabėgs. Esu tvirtas, teisus, žinau, kad teisybę teisme įrodysiu, bet tam reikalingas ilgas laiko tarpas“, – sakė politikas.

VIDEO: E.Masiulis: nesu nuteistas, esu nekaltas

Į klausimą, su kokia komanda eina į rinkimus, E.Masiulis neatsakė.

„Meras renkamas tiesiogiai ir toks mano apsisprendimas. Turėjau galimybę kurti komitetą, bet apsisprendžiau, kad būtų pakankamai nesąžininga dangstytis komitetais. Einu vienas, su savo idėjomis, darbais, siūlymais. Mano patirtis, lyderystė, gebėjimas susėsti su įvairių politinių partijų spektru, susitarti ties svarbiausiais dalykais“, – sakė E.Masiulis. Jis tikina, kad rengtis rinkimams padeda jo aplinkos žmonės, bet jų neatskleidžia.

„Yra buvusių politikų, yra žmonių iš įvairių profesijų, kurie neturi nieko bendra su politika. Yra tam tikra komanda, kuri padeda man, būsiu pasiruošęs pristatyti, kai surinksiu parašus, gausiu leidimą, mandatą, palinkėjimą, patvirtintą parašais, dalyvauti rinkimuose“, – sakė E.Masiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius