-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30 /18:05

Į Rūdninkų poligoną nuvežta vandens patranka, atvyko ir keli šarvuočiai

Rūdninkų apylinkių gyventojams nerimą sukėlė žinia, jog į poligoną, kur apgyvendinti pirmieji 380 migrantų, važiuoja vandens patrankos. Tad pasipylė spėlionės, kad ten jau prasidėjo riaušės, imta dalintis gandais, jog vartomos tvoros. Vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovai sako, kad patranka išties į poligoną nuvežta, tačiau tik kaip prevencinė priemonė. Taip pat nurodoma, kad Rūdninkus pasiekė ir keletas šarvuočių.
Migrantai atvežti į Rūdninkų poligoną
Migrantai atvežti į Rūdninkų poligoną / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min paskambinęs skaitytojas teigė matęs, kaip Rūdninkų poligono link važiuoja bent kelios mašinos su vandens patrankomis.

Esą tai gali būti ženklas, kad poligone, kur ketvirtadienio pavakarę apgyvendinti 380 migrantų, kilę neramumų.

Tačiau vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės patarėja Lina Laurinaitytė-Grigienė teigė galinti nuraminti – šiuo metu jokių riaušių nėra.

„Atvažiuoja speciali technika, kuri buvo suplanuota. Tai vandens patranka, karštu oru atvėsinti vyrus, jeigu netyčia kraujas užvirtų. Tas buvo planuojama ir tai yra normalu tokio dydžio stovyklai, kokia čia yra planuojama.

Mes vykdome savo pažadus gyventojams – tai yra užtikrinsime maksimalų saugumą. O vandens patranka tiesiog ten bus, prevenciškai labai gerai veikia“, – sakė ministrės patarėja.

Paklausta, ar penktadienio popietę poligone esama neramumų, ji ramina – riaušės nevyksta.

Kad padėtis valdoma, sako ir Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas generolas Ričardas Pocius.

„Mūsų lygmeniu, VST, neramumų dar nėra, viskas gerai. Situacija yra valdoma. Jie nuolat yra neramūs: ar stipriau, ar silpniau, tad galiu patvirtinti – tie neramumai stiprės. Kuo daugiau žmonių, kuo daugiau nesuderinamumo, tuo daugiau nepasitenkinimo, jie kabinėsis prie bet ko, atras problemų ir kels neramumus“, – sakė R.Pocius.

VST vadas neslėpė, kad darbo nelengvina ir vietos bendruomenės priešiškumas.

VIDEO: Į Rūdninkų poligone įrengtą stovyklą perkelti pirmieji migrantai

Penktadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje Seime Rūdninkų bendruomenės atstovai kartojo vėl buvę apgauti – esą žadėta migrantus į poligoną vežti tik tuomet, kai teritorija bus galutinai parengta, o atsitiko kitaip.

Gyventojai dėsto savo poziciją, kad būtina pasirūpinti bendruomenės saugumu, o tam reikia tinkamo apšvietimo gyvenvietėse, pagalbos mygtukų senyvo amžiaus, neįgaliems žmonėms, tinkamos tvoros aplink poligoną, Šalčininkų policijos komisariato mokymų, kaip saugotis patiems.

VIDEO: Neramumai prie Rūdninkų poligono: po aršių grumtynių pareigūnams pavyko atlaisvinti kelią

Taip pat pabrėžiama informacijos svarba – kad vietos žmonės žinotų, kiek ir kada migrantų atvyks bei galėtų tam pasiruošti.

VRM tvirtina, kad bendruomenė buvusi informuota dar trečiadienį, kai su jos atstovais susitiko policijos generalinio komisaro pavaduotas ir vidaus reikalų viceministras.

„Pirmieji 380 migrantų ketvirtadienį buvo atvežti į Rūdninkų poligoną. Tą pačią dieną apie neteisėtų migrantų perkėlimą į Rūdninkus apie 14.00 val. buvo pranešta savivaldybės merui.

Juos nuolat saugo Viešojo saugumo tarnyba. Miestelyje bus sustiprintos policijos pajėgos“, – pranešime teigė VRM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius