Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 27

Į Seimą taikėsi trys per jauni asmenys ir vienas deklaravęs, kad gyvena Ukrainoje

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį atsisakė registruoti keturis kandidatus į Seimą. Tris dėl to, kad rinkimų dieną jiems dar nebus suėję 25 metai, o dar vieną už tai, kad jis negyvena Lietuvoje – gyvenamoji vieta deklaruota Ukrainoje. Taip sutrumpės keturių partijų kandidatų sąrašai: „Laisvės ir teisingumo“, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, Krikščionių sąjungos ir „Centro partijos – tautininkų“.
Laura Matjošaitytė
Laura Matjošaitytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VRK dėl per jauno amžiaus kandidatėmis į Seimą neregistravo „Centro partijos – tautininkų“ atstovės Deimantės Žadeikaitės, LSDDP atstovės Karolinos Eigirdaitės ir Krikščionių sąjungos atstovo Jono Skučo. Paaiškėjo, kad rinkimų dieną jiems dar nebus suėji 25-eri metai, o toks amžiaus cenzas taikomas visiems kandidatams. Diskusijų dėl kandidatų neregistravimo nekilo, sprendimas priimtas vienbalsiai.

Įdomesnė situacija susiklostė dėl „Laisvės ir teisingumo“ kandidato Martyno Kiseliausko. Jo neregistruoti kandidatu nutarta dėl to, kad M.Kiseliauskas yra deklaravęs gyvenamąją vietą Ukrainoje, yra deklaravęs išvykimą į Ukrainą ir pildydamas kandidato anketą Ukrainą nurodė kaip nuolatinę gyvenamąją vietą.

Pats kandidatas ir partijos atstovas Almantas Petkus komisiją bandė įtikinti, kad M.Kiseliauskas visgi gyvena Lietuvoje. Komisijai buvo persiųsti dokumentai, įrodantys, kad asmuo nuomojasi būstą, dirba ir moka mokesčius Lietuvoje. A.Petkus aiškino, kad, pagal Civilinį kodeksą, žmogaus gyvenamoji vieta yra ta, kur jis daugiausia laiko praleidžia, kur gyvena šeima, kur moka mokesčius.

Pats M.Kiseliauskas aiškino, kad gyvenamąją vietą Ukrainoje deklaruoti turėjo, nes ten steigiant verslą yra tokia būtina sąlyga.

„Teko deklaruoti, nes įmonę steigiant užsienyje jie reikalavo nurodyti gyvenamąją vietą Ukrainoje“, – aiškino jis.

VRK nariai aiškino, kad visgi gyvenamoji vieta, pagal įstatymus, yra viena, o ir pats kandidatas ją nurodė esant Ukrainoje. Be to, jie stebėjosi, kad laisvai įstatymus interpretuojantis asmuo pats ketino kandidatuoti į Seimą.

VRK nusprendė M.Kiseliausko kandidatu neregistruoti. Sprendimas gali būti skundžiamas teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius