-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 13

I.Šimonytė atsakė, ką mano apie R.Petraičio sprendimą toliau vadovauti NVSC

Nors buvo paragintas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktorius Robertas Petraitis nutarė nesitraukti iš pareigų. Sveikatos apsaugos ministerija dėl jo veiklos inicijavo tarnybinį patikrinimą. Premjerė Ingrida Šimonytė sako nelabai suprantanti R.Petraičio požiūrio į savo atsakomybes.
Robertas Petraitis
Robertas Petraitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paklausta, kaip vertina NVSC vadovo R.Petraičio sprendimą likti pareigose, ar tai netrukdo COVID-19 pandemijos valdymui, premjerė atsakė, kad trukdo.

„Trukdo, kai žmonės, negalintys įgyvendinti jiems iškeltų užduočių, nenori suprasti, kad negali įgyvendinti jiems iškeltų užduočių. Čia aš be jokio referavimo į kažką asmeniškai, bet, manau, kad tai yra bendrai problema“, – trečiadienį per spaudos konferenciją po Vyriausybės posėdžio teigė I.Šimonytė.

Pasak jos, R.Petraitis nedėjo visų pastangų, kad NVSC veiktų tinkamai.

„Už įstaigos darbo organizavimą atsako įstaigos vadovas ir klausimai, kurie susiję su įstaigos darbo organizavimu, pirmiausia, yra keltini įstaigos vadovui. Net tais atvejais, kada įstaigos vadovui nepakanka išteklių tam darbui tinkamai organizuoti, turi būti labai aišku, kad buvo dėtos visos pastangos, kad tie ištekliai atsirastų, ir problemos būtų sprendžiamos. Man atrodo, kad šitų duomenų mums tikrai netenka daug matyti.

Man jo požiūris į tai, kur yra jo atsakomybė už įstaigos darbo rezultatus, nepasirodė labai suprantamas.

Aš pati esu bendravusi su ponu R.Petraičiu. Man jo požiūris į tai, kur yra jo atsakomybė už įstaigos darbo rezultatus, nepasirodė labai suprantamas“, – pridūrė premjerė ir pabrėžė, jog galiausiai dėl NVSC veiklos ir vadovo sprendžia ne ji, o Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Spaudos konferencija iš Vyriausybės:

VIDEO: Vyriausybė karantino režimą švelnins atsargiai: „Norėtumėm išvengti amerikietiškų kalnelių“

Apie sprendimą pradėti tarnybinį patikrinimą dėl galimo R.Petraičio pareigų pažeidimo SAM pranešė pirmadienį. Patikrinimą ministerija inicijavo po to, kai įvertino SAM ekspertų siūlymus po NVSC vadovo raštu gautų paaiškinimų dėl neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu.

R.Petraitis anksčiau teigė nesitrauksiantis iš savo pareigų, nes mano, jog jam skirta kritika yra nepagrįsta.

„Išgirdau tik tokį pasisakymą: dėl to kad situacija taptų ramesnė, man reikėtų atsistatydinti“, – pirmadienį „Žinių radijui“ komentavo NVSC vadovas.

Dėl pradėto patikrinimo jis teigė nesijaudinantis: „Jeigu bus nustatyti sisteminiai įstaigos veiklos trūkumai, teisės aktų pažeidimai, tikrai atsakomybę prisiimsiu ir pasitrauksiu.“

NVSC vadovybė kritikos buvo sulaukusi dėl daugiau nei 1 tūkst. neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu, rašo BNS. Įstaigos vadovas R.Petraitis teigė, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius