-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 30

I.Šimonytė sako, kad liepą stos ir kitų ES sankcionuotų prekių tranzitas į Kaliningradą

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį sakė, kad iš Europos Komisijos naujienų dėl sankcionuotų prekių į Kaliningradą tranzito draudimo nesulaukta. Kadangi nuo liepos 10 dienos dėl Europos Sąjungos Rusijai paskelbtų sankcijų įsigalioja nauji ribojimai, pasak jos, pervežėjai yra informuoti, kad užtikrintų, jog tokie kroviniai po minėtos datos nebūtų kraunami.

Pasak I.Šimonytės, nuo liepos įsigaliojus papildomoms sankcijoms tranzitu į Kaliningradą pervežamoms prekėms bus įgyvendintos taip, kaip yra ir dabar.

„Taip, kaip dabar įgyvendina tas sankcijas, kurios įsigaliojo nuo birželio 17 dienos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ji.

I.Šimonytė nurodė, kad apie tai pranešta įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ klientams.

„Kadangi paraiškos dėl pervežimų buvo pateiktos įmonei dar turbūt praėjusią savaitę, nes tokia yra tvarka – paraiškos turi būti pateikiamos iš anksto ir jos turi būti arba patvirtinamos, arba atmetamos. Taigi pervežėjai yra informuoti, kad nuo liepos 10 dienos įsigalioja tam tikros reglamento nuostatos dėl sankcijų, kad tiesiog užtikrintų, kad tas krovinys nebūtų po tos datos kraunamas“, – kalbėjo premjerė.

Nuo birželio 17 dienos įsigaliojo Europos Sąjungos sankcijos, kurios draudžia tranzitu per Lietuvą į Kaliningradą gabenti rusiško plieno ir juodųjų metalų gaminius.

Liepos 10 dieną įsigalios draudimas rusiškam cementui ir alkoholiui, rugpjūčio 10 dieną – angliai ir kitam kietajam iškastiniam kurui, gruodžio 5 dieną – naftai ir jos produktams.

Paklausta, ar galima tikėtis kažkokių Rusijos reakcijų ar naujų grasinimų, I.Šimonytė teigė, kad įvairių šios šalies veiksmų galima tikėtis be jokio pagrindo ir preteksto.

„Man atrodo, kad mes čia kuo daugiau apie tai diskutuojame, tuo daugiau patogiai diskutuojame būtent tai pačiai Rusijai. Todėl kad jai jokių didelių pretekstų kažką organizuoti tikrai nereikia. Jūs turbūt stebite viešąją erdvę, matote, kad dabar kibernetinės atakos prasidėjo Norvegijoje, todėl kad Norvegija, įgyvendindama sankcijas, taip pat tam tikrus veiksmus atliko.

Dabar Norvegija yra ten kažką baisaus padariusi, Estijai kažkokie priekaištai buvo prieš porą dieną paskelbti dėl fizinių asmenų vežamų prekių. Man atrodo, čia yra tokia nuolatinė aplinka, kurioje mes girdime šituos priekaištus, dažniausiai – išgalvotus“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius