Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 04

Į Turniškes planuojantys kraustytis Nausėdos ketina „įveiklinti“ namą Pavilnyje

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda po inauguracijos, vyksiančios liepos 12 dieną, su sutuoktine Diana bei augintiniais Grikiu ir Amigo ketina keltis gyventi į prezidentinį kvartalą Turniškių rajone. Nausėdų šeima svarsto, kaip panaudoti atsilaisvinsiantį nuosavą namą Pavilnyje.
Gitano Nausėdos namas rytą po rinkimų
Gitano Nausėdos namas rytą po rinkimų / 15min nuotr.

Pasak G.Nausėdos rinkimų štabo komunikacijos vadovo Aisčio Zabarausko, išrinktasis prezidentas nuosavame name gyvens iki maždaug liepos mėnesio vidurio, kai numatytas šeimos persikėlimas į Turniškes.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pergalingos emocijos Gitano Nausėdos štabe
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Pergalingos emocijos Gitano Nausėdos štabe

„Šiuo metu svarstomos įvairios namo panaudojimo galimybės po to, kai G.Nausėda su sutuoktine iš jo išsikels. Namas neliks be veiklos. Galvodami apie jo panaudojimą, svarstome visuomenines, socialines, kultūrines iniciatyvas, turime įvertinti parko aplinkos ir gyventojų interesus. Todėl kol kas per anksti kalbėti, kaip konkrečiai namas bus „įveiklintas“, – aiškino A.Zabarauskas.

Namas neliks be veiklos.

Negalvoja apie kadencijos pabaigą

A.Zabarausko teigimu, kol kas anksti kalbėti ir apie tai, ar Nausėdos liks gyventi rezidencijoje Turniškėse pasibaigus G.Nausėdos kadencijai prezidento poste.

„Apie sprendimus, susijusius su kadencijos pabaiga, kol kas kalbėti per anksti“, – sakė G.Nausėdos atstovas.

Įstatymas numato, kad kadenciją baigusiam prezidentui pageidaujant, jam panaudos pagrindais yra suteikiamas būstas.

Pavyzdžiui, kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui skirtas namas Turniškėse. Jis ten gyvena su sutuoktine Alma Adamkiene.

Paskutinį mėnesį šalies vadovės pareigas einanti Dalia Grybauskaitė nutrūkus įgaliojimams iš Turniškių ketina išsikraustyti. Ji yra įsigijusi žemės sklypą Bajoruose ir čia baigia statyti gyvenamąjį namą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./D.Grybauskaitė apžiūrėjo būsimąją rezidenciją
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./D.Grybauskaitė apžiūrėjo būsimąją rezidenciją

Vertė gali siekti apie 670 tūkst. eurų

G.Nausėdos šeimos namas Pavilnyje stovi išskirtinėje vietoje ir jau daug metų yra viešų diskusijų objektas.

Šeimai priklauso 0,16 hektaro sklypas, ant jo stovintis sodybinis gyvenamasis namas yra 324 kvadratinių metrų bendrojo ploto, ir 284 kv. metrų naudingojo ploto, rodo Registrų centro (RC) išrašo duomenys.

Kaip rašė 15min, G.Nausėda įvertino savo valdomą nekilnojamąjį turtą ir kitą privalomą registruoti turtą 335,4 tūkst. eurų suma. Galima daryti prielaidą, kad kartu su žmona deklaruoto valdomo turto vertė siektų dvigubai – apie 670 tūkst. eurų.

Tačiau masiniu vertinimu 0,16 hektaro sklypas įvertintas 157 tūkstančiais eurų, o ant jo stovintis sodybinis 324 kvadratinių metrų bendrojo ploto gyvenamasis namas – 213 tūkst. eurų. Iš viso – 370 tūkst. eurų.

Sunku užtikrinti saugumą

G.Nausėdos kraustytis į Turniškes primygtinai prašė Vadovybės apsaugos departamentas (VAD).

Išrinktasis prezidentas sakė, kad, jeigu būtų jo valia, niekas nesikeistų ir jis liktų gyventi savo name Pavilnyje.

„Bet, deja, situacija yra tokia, kad dėl dviejų labai rimtų priežasčių aš turėčiau pakeisti savo nuomonę. Pirma, ta priežastis yra paprasčiausia ta, kad norint užtikrinti bent minimalų saugumą reikia labai didelių investicijų, skirtų šiai gyvenamajai vietai.

Ir, nepaisant tų investicijų, vis tiek garantuoti bent didžiąja dalimi panašaus saugumo, kokį galima garantuoti Turniškėse, yra tiesiog neįmanoma. Jeigu jūs žinote, kur aš gyvenu, tai jūs puikiai suprantate, apie ką kalbu“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje aiškino jis.

Antroji priežastis, kodėl jis kraustysis gyventi į Turniškes, pasak G.Nausėdos, yra aplinka. Ten, kur jis dabar gyvena, ji yra labai jautri, ją mėgsta vilniečiai ir miesto svečiai.

„Tikrai nenorėčiau, kad žmonėms būtų sudarytas nepatogumas, eilė nepatogumų. Pirma dėl to, kad ten, sakykime, vaikščiotų žmonės, kurie galbūt yra daugiau susiję su apsauga negu su gamtosauga. Antra priežastis, kad vis dėlto ten atsirastų tam tikros infrastruktūros elementų, kurie vargu, ar papuoštų tą tikrai unikalią Vilniaus vietovę“, – kalbėjo G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius