-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 23 /17:49

Ikiteisminiame tyrime dėl greitųjų COVID-19 testų FNTT atliko kratą SAM viceministrės kabinete

Ikiteisminiame tyrime dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų COVID-19 testų pirkimo atlikta krata sveikatos apsaugos viceministrės Linos Jaruševičienės kabinete, pranešė LRT televizijos žinių tarnyba.
Karantino metu SAM darbuotojai dirba ministerijoje
Karantino metu SAM darbuotojai dirba ministerijoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai, pasak LRT, patvirtino sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Taip pat skelbiama, jog įtarimai ikiteisminiame tyrime pateikti penktam asmeniui, tačiau kas jis, tyrimą atliekanti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) neatskleidžia.

Tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Petrauskas teigia, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbuotojų tarp įtariamųjų nėra.

A.Verygos patarėja Lina Bušinskaitė taip pat nurodo, kad ministerijos darbuotojams nėra pareikšti įtarimai atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl greitųjų testų, skirtų koronavirusui (COVID-19) nustatyti, įsigijimo.

„Mūsų žiniomis, pareigūnai aiškinasi aplinkybes, kurios vyko jau pasibaigus viešajam pirkimui, kurio metu buvo įsigyti greitieji testai. Birželio 9 d. pavakare į SAM atvyko FNTT pareigūnai, kurie atliko nustatytus procesinius veiksmus. SAM bendradarbiaus su teisėsauga, atliekant ikiteisminį tyrimą, teiks reikiamą informaciją, atsakys į rūpimus klausimus. Kaip jau minėta, šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, tad neturime galimybės suteikti daugiau informacijos“, – teigė ji.

L.Bušinskaitė pažymi, kad įsigyti greitieji testai yra kokybiški, tinkami ir, kaip jau buvo skelbta, gautos labai aiškios medikų ekspertų, mokslininkų išvados dėl jų naudojimo.

„Tad jie bus naudojami, kaip ir buvo planuota. Nėra keliama klausimų dėl jų kokybės – į šiuos klausimus jau atsakė specialiai pasitelkti ekspertai, kurie vertino ir ekspertines išvadas pateikė neatlygintinai“, – teigė ji.

BNS primena, kad tyrimas atliekamas dėl Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vykdyto greitųjų koronaviruso testų pirkimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl testus tiekusios įmonės „Profarma“ veiklos. Tiriamas galimas sukčiavimas, dokumentų klastojimas, neteisėtu būdu įgytų lėšų legalizavimas ir piktnaudžiavimas.

A.Veryga yra sakęs, jog, jo žiniomis, tyrimas susijęs su tuo, kas bendrovėje vyko po pirkimo su finansiniais srautais, o patys testai yra kokybiški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius