Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 12 /08:51

Ingrida Šimonytė prezidento rinkimuose balsavo iš pat ryto: skubėjo aplankyti mamą

Seimo narė, viena iš kandidačių į prezidentus, Ingrida Šimonytė pareikšti savo balsų Lietuvos prezidento rinkimuose ir referendumuose atvyko anksti – 8.30 val. Savo balsus ji atidavė L.Sapiegos rinkiminėje apylinkėje, Antakalnyje.
Ingrida Šimonytė balsavo Prezidento rinkimuose
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

I.Šimonytė paėmė tik du balsavimo biuletenius – balsavo Lietuvos prezidento rinkimuose ir viename iš referendumų. Ji patikino, kad yra apsisprendusi už ką balsuoti.

„Negali žmogus net pabalsuoti ramiai“, – skundėsi žurnalistų gausa I.Šimonytė.

Ji patikino, kad dalyvauti tik viename iš referendumų buvo žadėjusi ir anksčiau. Paklausta, kodėl atvyko balsuoti taip anksti, I.Šimonytė pažymėjo: „Todėl, kad turiu važiuoti lankyti mamą ligoninėje“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė balsavo Prezidento rinkimuose
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė balsavo Prezidento rinkimuose

„Fiziškai nuovargį justi jau tenka, bet kadangi politikoje esu ne pirmą dieną, tai žinoma, prie visko politikoje esi pripratęs ir supranti, kad čia tik vieno kažkokio etapo pabaiga. Tai paskui bus kitas etapas ir tame kitame etape vėl bus kažkokių iššūkių, galbūt nelabai malonių dalykų, galbūt ir labai malonių“, – kalbėjo žurnalistams I.Šimonytė.

Ji teigė, kad naujas prezidentas turi gebėti priimti sprendimus tada, kada reikia, gebėti kalbėti su skirtingų nuomonių žmonėmis, ieškoti konsensuso ir gebėjimo deramai atstovauti Lietuvai tarptautinėje erdvėje.

„Ne kasdienė diena mano gyvenime, jaudulį jaučiu, bet vėlgi, esu daug ko mačius ir nemanau, kad gali būti tokių situacijų, su kuriomis negalėčiau susidoroti“, – sako I.Šimonytė.

Po balsavimo ji žadėjo pasisodinti keletą gėlių „pagaliau turėdama galimybę“, o vakare leisti laiką su savo štabu, rėmėjais.

VIDEO: Iš pat ryto balsavusi I.Šimonytė rinkimų dieną leis lankydama mamą ir sodindama gėles

Lietuva renka naują prezidentą ir turi pareikšti valią dėl dviejų referendumų – dėl dvigubos pilietybės galimybių išplėtimo bei Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121.

Rinkimų apylinkės visoje šalyje atsidarė septintą valandą, o balsavimas tęsis iki 20-os valandos.

Prezidento rinkimuose kandidatuoja socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas G. Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas ir Naglis Puteikis, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių kandidatė parlamentarė Ingrida Šimonytė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Vyriausioji rinkimų komisija atkreipia dėmesį, kad rinkėjo kortelė nėra būtina – tai vardinis kvietimas balsuoti su nuoroda, kurioje apylinkėje. Tie rinkėjai, kurie negavo kortelės, gali vykti balsuoti su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius