Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 08

Iš kurortų iškeliami ukrainiečiai: ministrė žada kitus būstus

Artėjant vasaros sezonui, iš kurortuose nuomojamų būstų iškeliami Ukrainos karo pabėgėliai jau turi naujas gyvenamąsias vietas, daliai jų būstai dar ieškomi, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Ministrė šią savaitę BNS sakė, kad, pavyzdžiui, Palangoje nuo birželio 1-osios iš dabartinių būstų planuojama iškelti apie 200 ukrainiečių.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Su Palanga, kiek teko kalbėtis, tai kol kas visos šeimos, kurios gavo pranešimą, kad reikės išsikelti, jos jau yra gavusios po pasiūlymą alternatyvai. Žinome, kiek žmonių reikės alternatyvių pasiūlymų nuo birželio 1 dienos ir tam esame pasiruošę. Kol kas – apie 200 žmonių“, – BNS teigė M.Navickienė.

Ministrės teigimu, Palangoje kol kas yra apie 20 naujus pasiūlymus gavusių šeimų, o Vyriausybė kartu su miesto savivaldybe ketina jų apgyvendinimui panaudoti ir savo turtą kurorte.

Anot jos, dėl patalpų visose kurortinėse savivaldybėse kalbamasi su Sveikatos apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijomis – pastaroji Palangoje turi profesinės mokyklos bendrabutį.

„Tikrai nesiekiame žmonių apgyvendinti kažkokiomis nekokybiškomis sąlygomis. Bet nesant galimybei rasti tokio kokybiško apgyvendinto sprendimo, bus pasiūlytos kaimyninės savivaldybės. Dirba tikrai ir merai tarpusavyje su mūsų ministerijos specialistų pagalba“, – tvirtino M.Navickienė.

Ji sako, kad iniciatyva „Stiprūs kartu“ taip pat dar gali pasiūlyti būstų nuomai, tačiau daugiausiai – ne kurortinėse savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius