Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 03 05 /18:11

R.Šimašiaus „kaimynės“ serialas: A.Zuokas nesutinka, kad apsijuokė per visą pilvą

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje kandidatas į sostinės merus Remigijus Šimašius pasidalijo asmenuke su kaimyne Vilma. R.Šimašius įsitikinęs, kad nei ji, nei kokia nors kita kaimynė pagrindiniam rinkimų oponentui, perrinkimo siekiančiam sostinės merui Artūrui Zuokui jokio laiško, kompromituojančio R.Šimašių, nerašė ir nesiuntė. Užtat savo laišką redakcijai atsiuntė A.Zuokas.
Remigijus Šimašius ir Artūras Zuokas
Remigijus Šimašius ir Artūras Zuokas / 15min.lt fotomontažas

„Su visais kaimynais (jų ratas negausus) pasijuokėme apie mistinį mistinės kaimynės laišką. Turiu tik dvi kaimynes, kurių nei viena jokio laiško nepamena ir tik galvas kraipė dėl (vis dar) mero fantazijos. Su kaimyne Vilma dar ir selfiuką pasidarėme“, – po daugiabučio namo bendrijos narių susirinkimo „Facebook“ paskyroje rašė R.Šimašius.

Tokiu būdu politikas siekė galutinai atremti A.Zuoko kaltinimus esą jis, rinkimų kampanijoje akcentuojantis kovą su korupcija ir oligarchais, spaudė kaimynus namo administratoriumi pasirinkti būtent ICOR grupės įmonę. Šią informaciją A.Zuokui esą pateikė R.Šimašiaus kaimynė. Su ICOR grupe iki šiol nuolat buvo siejamas A.Zuokas.

Šįkart pateikė ir patį laišką

Kaimynės korta meras ikirinkiminiuose debatuose žaidė net kelis kartus – ir televizijoje, ir radijuje.

Turiu tik dvi kaimynes, kurių nei viena jokio laiško nepamena ir tik galvas kraipė dėl (vis dar) mero fantazijos.

Oponento kalbas R.Šimašius vadino melu. „Tą patį melavote ryte radijuje. Dabar vėl meluojate Lietuvos televizijoje“, – praėjusį ketvirtadienį ikirinkiminėje laidoje LRT televizijoje teigė Liberalų sąjūdžio atstovas.

A.Zuokas neatlyžo – užtikrino, kad laiškas yra realus ir tikras. Kaimynės pavardės tąkart meras atskleisti nepanoro: „Nenorėčiau, kad būtų paskelbta pavardė, nes R.Šimašius pradės kerštauti.“

15min.lt fotomontažas/Artūras Zuokas ir Remigijus Šimašius
15min.lt fotomontažas/Artūras Zuokas ir Remigijus Šimašius

Tačiau po paskutinio R.Šimašiaus įrašo „Facebook“ A.Zuokas nesusiturėjo: „Mielas Remigijau, pirma – jūsų namą administruoja „Naujamiesčio būstas“ – jūsų kritikuojamo ICOR ar „Rubicon“ grupės įmonė. Tai yra faktas ir pradėkite kovą su „monopolistais“ nuo savo namo. Tai būtų tikra ir teisinga, visa kita tik veidmainystė. O kaimyno laišką pridedu, nes jis teisingas.“

„Mes visi – kaimynai“?

A.Zuokas pateikė vasario 23 dieną išsiųsto laiško „Dėl Šimašiaus administruojamo namo“ kopiją.

„Norėjau pateikti informaciją, galbūt pasirodys įdomi. Šimašius gyvena Vrublevskio g. 6 name, kur įsteigta bendrija VRUBLIS, kurią administruoja ICOR grupės įmonė. Pats Šimašius buvo suinteresuotas, kad jo namą prižiūrėtų geriausi specialistai. Galbūt ši informacija bus naudinga debatuose, kuriuose jis tiesiogiai kalba apie ICOR grupės nekompetentingumą bei aukštas kainas“, – svarstoma laiške, kurį pasirašo Diana Šutovaitė.

Sprendžiant iš laiško, ji neprisistato R.Šimašiaus kaimyne. Laiške taip pat nerašoma ir apie kaimynų patirtą spaudimą.

„Google“ paieškos sistemoje įvedus Dianos Šutovaitės vardą ir pavardę paaiškėja, kad ji yra „Naujamiesčio būsto“, priklausančio ICOR grupei, pastatų administravimo vadybininkė.

„Kaip ten buvo sakoma? Visi mes kaimynai!“ – iš A.Zuoko padarytų išvadų apie D.Šutovaitės ir R.Šimašiaus kaimynystę juokiasi internautai, prisimindami prieš kelerius metus „Vilniaus energijos“ vykdytos informacinės kampanijos „Mes visi – kaimynai“ šūkį.

Džiaugiasi, kad darbuotojai turi politinę poziciją

Bendrovės „Mano būstas LT“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius Vilius Mackonis pabrėžė, kad džiaugiasi, jog ICOR įmonių grupės darbuotojai yra pilietiški ir turi politinę poziciją – vienokią ar kitokią.

„Tai yra jų asmeninė pozicija, o mūsų įmonė politinių pareiškimų nekomentuoja ir į politiką nesikiša. Tuo tarpu faktai apie mūsų įmonės paslaugas yra teisingi – taip, mūsų įmonė yra samdoma to namo bendrijos. Tą patį daro ir daugelis kitų bendrijų, nes joms reikia profesionalios priežiūros”, – paaiškino V.Mackonis.

Man asmeniškai pikta ir koktu klausyti užgaulių ir melagingų kalbų, nukreiptų prieš įmonę, kurioje dirbu, ir mano bendradarbius.

Pati D.Šutovaitė į 15min.lt laišką atrašė ketvirtadienio vakarą.

„Kadangi žurnalistai pradėjo interpretuoti mano laišką merui A.Zuokui, dėl visiško aiškumo turiu pasakyti, kad laišką parašiau savo iniciatyva, nes tokia mano pozicija – man asmeniškai pikta ir koktu klausyti užgaulių ir melagingų kalbų, nukreiptų prieš įmonę, kurioje dirbu, ir mano bendradarbius. Namu, kuriame gyvena R.Šimašius, rūpinosi mano kolega, ir aš puikiai žinau, kad tame name santykiai su gyventojais yra geri, nusiskundimų kolegos darbu nebuvo. Labai noriu, kad kalbant apie namų administravimą būtų skleidžiama mažiau melo. Vienintelė mano klaida, kurią padariau, yra ta, kad neparašiau, jog esu administratorė“,  – apgailestauja D.Šutovaitė.

Susitiks antrajame rinkimų ture

15min.lt primena, kad dėl Vilniaus mero posto antrajame ture kovo 15-ąją varžysis Lietuvos liberalų sąjūdžio kandidatas R.Šimašius ir perrinkimo siekiantis Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) pirmininkas A.Zuokas.

Seimo narys R.Šimašius per sekmadienį vykusius rinkimus gavo 33,96 proc. rinkėjų balsų, už A.Zuoką balsavo 18,05 proc. vilniečių.

Liberalų sąjūdis Vilniaus taryboje turės 15 mandatų, A.Zuoko sąjunga – 6.

A.Zuoko atsakas:

„Negaliu nesureaguoti į straipsnį su tokia skambia antrašte jūsų portale ,,Išgalvojęs tariamą Remigijaus Šimašiaus kaimynę, Artūras Zuokas apsijuokė per visą pilvą“. Kaip galima greitai pamesti kelią dėl takelio ir, mano nuostabai, sulaukti net ir palaikymo.

Viešų diskusijų ir debatų metu kandidatas į merus Remigijus Šimašius ne kartą griežtai pasisakė ir kritikavo „Rubicono“ įmones, kurios užvaldė Vilniaus miesto būsto administravimą sostinėje, ir teigė, kad būtina šį monopolį kuo greičiausiai išardyti.

Tačiau pats kandidatas nutylėjo faktą, kad viešai kritikuoja galimus monopolistus, tačiau pats privačiai naudojasi jų teikiamomis paslaugomis. Namą, kuriame gyvena kandidatas, administruoja ,,Rubicono“ grupės įmonė „Naujamiesčio ūkis“ ir net sutartis sudaryta gerb. R.Šimašiaus iniciatyva.

Būtent tuo pasipiktino vilnietė, kuri tuo metu, kai buvo sudaryta sutartis, dirbo minėtoje įmonėje ir dalyvavo derybose. Moteris nusprendė man parašyti laišką, kuris buvo paskelbtas socialiniuose tinkluose. Žmogus pasielgė pilietiškai, nepabijojo pasipiktinti politiko dviveidiškumu, o dabar dar, pasirodo, liks ir kalta.

Mano apsijuokimas yra tik toks, kad gavęs iš vilnietės elektroninį laišką klaidingai supratau, kad ji yra namo gyventoja, galima R.Šimašiaus kaimynė. Suprantama, už šią klaidą atsiprašau R.Šimašiaus ir žmonių. Bet ne šaltinis esmė, o faktas, kad kandidatas sako viena, o daro ką kita. Ir tai blogiausia, ką dažnai tenka matyti Lietuvos politikoje.

Vartotojas yra didelė jėga, kuri gali būti nukreipta prieš monopolijas ar prastus paslaugų tiekėjus. Pasirinkdamas paslaugos tiekėją gali savo asmeniniu pavyzdžiu parodyti, kokias vertybes vertini ir ką palaikai. Dažnai girdime, kai politikai pasisako už šeimos verslą ir mažas parduotuvėles, bet patys perka prekybos centruose. Ši istorija man primena skandalą Amerikoje, kai aukšto rango politikas, aršus šeimos vertybių gynėjas buvo aptiktas su prostitute viešbutyje. Tada jo gynyba ilgai įrodinėjo, kad jį pastebėjo ne kambarinė, o kito kambario gyventojas, todėl politikas nekaltas.

Mielas Remigijau, ieškodamas ,,kaimynės“ atlikote neblogą darbą su savo kaimynais. Tai įgyvendinkite dabar bent du savo pažadus: pirmas – atsisakykite monopolininko paslaugų, antras – įsteikite namų bendriją, už kurias taip agituojate viešų debatų metu."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius