Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 27

J.Šiugždinienė: rekomenduojame ukrainiečiams galvoti apie kitus miestus

Pradėjus trūkti vietų mokyklose ir darželiuose, kai kuriuose miestuose jau ribojamas karo pabėgėlių iš Ukrainos apgyvendinimas: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Druskininkuose, Palangoje, Visagine. Lietuvos mokyklose mokosi per 7 tūkst. ukrainiečių moksleivių, užimta apie penktadalis nuo karo pabėgusiems Ukrainos vaikams turimų vietų. Lietuvoje registruota jau daugiau nei 49 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, iš jų beveik 20 tūkst. yra nepilnamečiai.
Jurgitos Šiugždinienės susitikimas su mokytojais ir karo pabėgėlių vaikais iš Ukrainos
Jurgitos Šiugždinienės susitikimas su mokytojais ir karo pabėgėlių vaikais iš Ukrainos / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene portalo 15min video laidoje „15/15“ kalbėjomės ne tik apie pabėgėlių vaikų ugdymo problemas, bet ir sporto finansavimo pokyčius.

Svarbiausios interviu temos

  • Į kokius miestus ukrainiečiams patariama nebesidairyti
  • Kaip miestuose sprendžiamos perpildytų vaikų grupių darželiuose problemos
  • Ar ukrainiečių vaikai gali Lietuvoje užsiimti ta veikla, kuria užsiėmė Ukrainoje?
  • Pabėgėlių vaikus mokytojai sėkmingai moko net nemokėdami jų kalbos
  • Įsteigus Nacionalinę sporto agentūrą keičiasi sporto finansavimas ir administravimas
  • Sporto finansavimo pokyčių rezultatai išryškės tik po liepos pradžios

– Ministre, ar tai, kad kai kuriuose miestuose ribojamas pabėgėlių apgyvendinimas, reiškia, kad, pavyzdžiui, Vilniuje ir Kaune negali apsigyventi šeima su vaikais, kuriems reikia darželio ir mokyklos?

– Sakyti, kad negali apsigyventi, nebūtų galima, nes mes tikrai, jeigu ukrainiečių šeima nori būtinai apsigyventi Vilniuje, ji turi tokią teisę, jeigu randa gyvenamąjį būstą, bet tuose miestuose pagrindiniuose, kuriuos jūs ir paminėjote, jau ima trūkti vietų ugdymo įstaigose ir todėl mes rekomenduojame galvoti apie kitus miestus ir rajonus, kur yra vietų ir yra galimybių lankyti mokyklą ir darželius.

– Kuriuose miestuose arba rajonuose tų vietų pakankamai daug, kad jūs, pavyzdžiui, rekomenduotumėte ukrainiečių pabėgėliams apsigyventi būtent ten? Kur nukreipiate juos?

Tai visose kitose (savivaldybėse – 15min) aplink didžiuosius miestus, kurie buvo paminėti. Aplink Klaipėdą – tai ir Klaipėdos rajonas, ir Šilutė, visus galima miestus minėti, ten tikrai yra pakankamai galimybių lankyti mokyklas ir darželius, tai mes juos ir rekomenduojame. Šitos savivaldybės yra netoli didžiųjų miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius