-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 22

Jau galima atsisiųsti galimybių pasą, nuo pirmadienio jį turintiems – atsiveria daugiau veiklų

Gyventojai jau šiandien gali atsisiųsti galimybių pasą, pranešė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Jos teigimu, nuo pirmadienio atsivers daugiau svarbių veiklų, kuriomis galės pasinaudoti turintys šį pasą.
Pasas dėl COVID-19
Pasas dėl COVID-19 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai ministrė pranešė savo feisbuko paskyroje.

„Jau galima atsisiųsti galimybių pasą!

Išbandykite – gpasas.lt. O nuo pirmadienio su galimybių pasu pradės veikti daugiau svarbių veiklų – renginiai, kavinės viduje, kontaktinis darbas, asmeninės šventės ir kt.

Tie, kurie dar laukiate savo vakcinos – jau nuo rytojaus, sekmadienio, galėsite iš anksto registruotis pirmadienio testams 1808.lt.“, – rašo ji.

Pasak A.Armonaitės, galimybių pasas yra naujovė, todėl įsibėgėti visoms veikloms reikės šiek tiek laiko, „techninis sprendimas gali turėti iššūkių dėl milžiniško susidomėjimo. Dėl to prašau supratimo.“

15min primena, kad galimybių pasą galės gauti pasiskiepijusieji, persirgusieji – jei apie tai yra įrašas e.sveikata sistemoje ar atlikusieji testą – pastarasis galios 24 valandas.

Vakcinoms „Comirnaty“ ir „Moderna“ būtinos 2 vakcinų dozės. Pasiskiepijus šiomis vakcinomis galimybių pasą galima bus gauti praėjus 1 savaitei po antrosios vakcinos dozės suleidimo. „Janssen“ ir „Vaxzevria“ vakciną gavusiems asmenims galimybių pasą bus galima gauti praėjus 4 savaitėms po vakcinos suleidimo.

Persirgusiems COVID-19 žmonėms koronaviruso diagnozė turės būti patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu.

Turėdami galimybių pasą, žmonės galės valgyti restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų viduje, taip pat bus galima dalyvauti viduje vyksiančiuose renginiuose, informuoja Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Šiuo atveju turės būti užpildyta iki 75 proc. sėdimų vietų, o dalyvių skaičius turės siekti iki 500 žmonių. Galimybių pasas leis pramogauti dalyje laisvalaikio organizavimo vietų. Tai – biliardo, boulingo klubai, pabėgimo kambariai, stalo žaidimų klubai.

Daugiau apie tai, kas galės gauti galimybių pasą ir kaip jis veiks, skaitykie – čia.

Taip pat atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus dėl galimybių paso galima rasti čia, informacija bus nuolat pildoma.

VIDEO: Pristatė kaip atrodys Galimybių pasas: pasinaudoti jau galės beveik 1,5 mln. gyventojų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius