-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 01

JAV teismas svarstys Neringos Venckienės prašymą išvengti ekstradicijos

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) federalinis teismas Čikagoje antradienį svarstys buvusios teisėjos ir parlamento narės Neringos Venckienės prašymą išvengti išsiuntimo į Lietuvą, pranešė naujienų agentūra „The Associated Press“.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos prokurorai siekia N.Venskienės grąžinimo į Lietuvą, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

JAV Valstybės departamentas praėjusią savaitę nurodė, kad N.Venckienė bet kada gali būti išsiųsta į Lietuvą.

Interviu „The Associated Press“ balandį N.Venckienė teigė bijanti būti nužudyta, jei būtų grąžinta į Lietuvą, nes ji esą padėjo atskleisti įtakingų pedofilų tinklą. Bėglė pridūrė, kad mielai taptų JAV piliete.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis N.Venckienės brolis Drąsius Kedys, kaltinęs grupę asmenų seksualiniais nusikaltimais prieš jo ir Laimutės Stankūnaitės dukterį. D.Kedys nuo teisėsaugos pasislėpė ir vėliau buvo rastas negyvas. Jo ir L.Stankūnaitės dukros globėja tapo N.Venckienė. Jai nevykdant teismo sprendimo perduoti mažametę motinai, 2012 metais mergaitė iš namų Garliavoje paimta dalyvaujant gausioms policijos pareigoms.

Vėliau į Seimą išrinkta N.Venckienė išvyko iš Lietuvos parlamentams panaikinus jos teisinę neliečiamybę 2013 metais, netrukus paskelbta jos paieška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius