-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 02

Joniškiečiai rinks naują Seimo narį: norų turi, vilčių dėl jų išsipildymo – ne itin daug

Šį sekmadienį trijose vienmandatėse rinkimų apygardose – Gargždų, Žiemgalos ir Žirmūnų – vyks nauji rinkimai į Seimą. Naują parlamentarą rinksiantys Joniškio gyventojai sako norintys, kad būsimasis jų atstovas nuveiktų kažką gero krašto labui, nors kai kurie jų pripažįsta nieko ypatingo nesitikintys.
Joniškio politinės reklamos
Joniškio politinės reklamos / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Žiemgalos vienmandatėje rinkimų apygardoje, apimančioje kelis rajonus – Joniškio, Pakruojo ir Šiaulių, naujas Seimo narys bus renkamas, nes kovo mėnesį Joniškio rajono meru buvo išrinktas ir parlamentaro mandato atsisakė Vitalijus Gailius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Gailius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Gailius

Tapti Žiemgalos vienmandatės rinkimų apygardos atstovais Seime siekia šeši kandidatai.

Pati išsikėlusi, konservatorių remiama Rūta Bilkštytė, Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams) atstovaujantis Saulius Gegieckas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Lietuvos centro partijos iškelta Rūta Janutienė, socialdemokratas Liudas Jonaitis, Liberalų sąjūdžio kandidatė Lina Martinaitienė bei „darbietė“ Ingrida Venciuvienė.

Ketvirtadienį Joniškyje apsilankę 15min žurnalistai pasidomėjo joniškiečių nuotaikomis prieš rinkimus, ko jie tikisi iš būsimojo savo atstovo parlamente, kaip vertina trejus šio Seimo darbo metus.

Miestas gražėja, bet jaunimo mažėja

Joniškio centre sutikta ponia Vita sakė Seimo rinkimų, Žiemgaloje vyksiančių rugsėjo 8 dieną, laukianti ramiai. Ji tikisi, kad naujas parlamentaras garbingai atstovaus jų kraštui.

Dabartinės kadencijos Seimas dirba jau trejus metus. Ponia Vita sakė juo nenusivylusi. „Patenkinta. Patenkinti dėl to, kad ne nuo mūsų viskas priklauso“, – kalbėjo ji.

Kartu moteris teigė, kad gyvenimas pagerėjo. „Matote, kaip pas mus gražu? Tikrai esu optimistė“, – patikino ji.

Matote, kaip pas mus gražu? Tikrai esu optimistė.

Joniškyje gyvenantis ponas Albinas taip pat viliasi, kad Žiemgalos vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktas parlamentaras garbingai atstovaus Šiaulių kraštui. Kaip gerą pavyzdį jis minėjo ankstesnį šios apygardos atstovą Seime, kuris, anot joniškiečio, buvo geras.

Klausiamas, kaip vertina Seimo, kuriam liko vieneri kadencijos metai, darbą, ponas Albinas sakė, kad sunku atsakyti.

„Faktiškai nieko nepalietė iš mūsų. Suprantate, su sveikata dėl visokių tų tokių įstatymų neapsisprendžia. Vienu žodžiu, aš nieko konkretaus negaliu tokio pasakyti, nesusidūriau su tomis problemomis“, – kalbėjo Joniškio gatvėje sutiktas vyras.

Ketvirtadienį, kai 15min lankėsi Joniškyje, mieste sutikta ponia Andromeda dar nebuvo apsisprendusi, už ką balsuos.

Ji kiek nustebo išgirdusi, kad Žiemgalos apygardos rinkėjai gali rinktis iš šešių kandidatų. „Kažkaip mes tris tik žinome“, – šyptelėjo moteris.

Iš būsimojo Seimo nario, atstovausiančio jų kraštui, ponia Andromeda tikisi kažko gero Joniškiui.

„Aišku, norime kažko geresnio Joniškiui. Nors mes labai gražų jį turime, visi žmonės baigia išsivažinėti iš jo. Bent jau jauni“, – kalbėjo ji.

„Smagu, kad dar dirba“

Ponas Kęstutis aiškino tvirtai apsisprendęs, kuriam kandidatui atiduos savo balsą. Jis sakė, kad, kaip ir kiekvienas žmogus, iš naujo parlamentaro tikisi kažkokios gerovės savo kraštui, Lietuvai.

„O šiaip konkrečiai sunku pasakyti, ką gali vienas žmogus padaryti. Sako: vienas lauke ne karys“, – komentavo jis.

O šiaip konkrečiai sunku pasakyti, ką gali vienas žmogus padaryti. Sako: vienas lauke ne karys.

Joniškietis išsakė kritišką nuomonę apie šį Seimą.

„Nežinau, aš bent jau galvoju, kad jie labiau nesusidirbę ar prisidirbę. Nes tokių dalykų, kas darosi, kai nebėra kada priiminėti įstatymų, o vieni kitiems reiškia apkaltas, neliečiamybės kažkokios. Atrodo, kai rinkome, žmonės buvo normalūs, einantys gatve, paprasti. Vos išrinkome į Seimą, iš karto jie gauna neliečiamybę. Įdomu, nuo ko? Juk paprasti žmonės, tai kodėl jie negali nešti atsakomybės, kaip ir mes visi eiliniai mirtingieji? Ir tada pusę metų jie bylinėjasi, kaip tą neliečiamybę panaikinti, kad galėtų kažkokią bausmę jam skirti už kažką. Tai tie dalykai mums tikrai nesuprantami“, – pabrėžė ponas Kęstutis.

Joniškio centre taip pat sutiktas ponas Simonas dar neturėjo savo favorito šiuose parlamento rinkimuose Žiemgalos vienmandatėje rinkimų apygardoje.

„Turiu vieną mintį. Neįvardinsiu, ką. Galbūt čia iš tokių sentimentų, nes likę tik vieneri metai Seimo kadencijoje ir naujam žmogui kažką nuveikti sunku. Arba čia bus žmogus, kuris įsitvirtins ir kitais metais sudalyvaus“, – mano jis.

Turiu vieną mintį. Neįvardinsiu, ką. Galbūt čia iš tokių sentimentų, nes likę tik vieneri metai Seimo kadencijoje ir naujam žmogui kažką nuveikti sunku.

Ponas Simonas norėtų, kad per likusius kadencijos metus jo regione į Seimą išrinktas asmuo šiek tiek pareklamuotų Joniškį. „Manau, tą nesunkiai būtų galima padaryti būnant Seime. Dažniau užsiminti, nebūtinai prašyti kažko. Kaip sakau, tai metai laiko, visi planai, viskas sudėliota, nemanau, kad kažką doro įmanoma nuveikti“, – svarstė jis.

Joniškietis sakė Seimo rinkimuose 2016 metais nebalsavęs už dabartines valdančiąsias partijas. „Lūkesčiai? Smagu, kad dar dirba“, – šyptelėjo jis.

Daug kalbų, mažai darbų

Ponia Zofija jau žino, už ką balsuos Seimo rinkimuose rugsėjo 8 dieną. Ji tikino, kad apsispręsti dėl to nebuvo sunku. „Lengva“, – sakė ji.

Konkrečiam kandidatui savo balsą joniškietė atiduos, nes jį pažįsta, žino, kad jis yra labai geras žmogus. „Ir padės mums čia Joniškiui viską“, – galvoja ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seime pristatyta Vyriausybės 2018 metų veiklos ataskaitą
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Seime pristatyta Vyriausybės 2018 metų veiklos ataskaitą

„Pasižiūriu, nieko gero ten nemačiau, tik rietenas“, – taip apie trejus metus dirbantį Seimą kalbėjo ponia Zofija.

Anot jos, parlamentarams reikėtų susitelkti. „Kad nebūtų tokios trinties, kad į vieną vietą sueitų, gal jiems būtų geriau. O dabar yra opozicija ir ten trukdžiai. Čia mano toks pamąstymas“, – dėstė ponia Zofija.

Kartu moteris pabrėžė labai išgyvenanti dėl premjero Sauliaus Skvernelio sveikatos ir linkinti jam pasveikti. Vyriausybės vadovas paskelbė apie, kad jam buvo diagnozuota pirmos stadijos limfoma ir yra taikomas gydymas chemoterapija bei imunoterapija.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Ponia Rima jau kaip ir žinojo, už ką balsuos Seimo rinkimuose Žiemgalos vienmandatėje rinkimų apygardoje. Tačiau iš naujo vienmandatininko ji daug nesitiki.

„Nelabai čia ką gali tikėtis šiais laikais“, – kalbėjo moteris.

Klausiama, kokio atstovo Seime nori, ji sakė: „Žinote, prisiklausome čia tų visokių kalbų, o ko ten daugiau, gi nieko nežinome.“

Apie Seimą, kurio kadencija eina į pabaigą, ponia Rima turi gana kritišką nuomonę. Pasak jos, ten daug kalbų, mažai darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius