Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 28

Kandidatai į Vilniaus merus: rinksime geriausią iš geriausių ar geriausią iš blogiausių?

Kandidatų į Vilniaus merus būrys pildosi – juos paskelbė kone visos pagrindinės partijos. Tas būrys išties spalvingas, bet ar rinkėjams bus lengva pasirinkti? Jau dabar nuomonių esama įvairių – nuo tokių, kad teksią rinkti geriausią iš blogiausių, iki – kad nulems ne asmenybės, o jų atstovaujamos partijos. O antrojo turo baigtis priklausysianti ir nuo balsuoti ateisiančių rinkėjų skaičiaus.
Kandidatai į Vilniaus merus
Kandidatai į Vilniaus merus / 15min nuotr.

Šiuo metu savo kandidatus į Vilniaus merus jau yra pristačiusios kone visos pagrindinės Lietuvos partijos. Kol kas savo kandidatų nepaskelbė tik Darbo partija ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Kandidatai įvairūs – nuo labai patyrusio, kelias kadencijas mero pareigas ėjusio Artūro Zuoko ar ilgamečio vicemero Valdo Benkunsko iki mažai kam žinomos Eglės Radvilės, kuri vis dėlto savivaldoje turi gerokai daugiau patirties nei, tarkim, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

Dabartinis meras Remigijus Šimašius savo pasirinkimą paskelbė anksčiau nei jo Laisvės partija, tačiau nuomonės sutapo – iškeltas Tomas Vytautas Raskevičius, kuris bus ne vienintelis kandidatas iš Seimo.

„Rinksiesi mažiau blogą“

Ar kandidatų pakaks įvairiems skoniams, parodys kovo 5-ąją įvyksiantys rinkimai. Dabar viešojoje erdvėje jau galima pamatyti ir išgirsti pačių įvairiausių vertinimų.

Štai buvęs mero R.Šimašiaus bendražygis, pradėjęs darbą savivaldybėje kaip jo patarėjas, vėliau tapęs administracijos direktoriumi, pasitraukęs iš pareigų pernai kovo pradžioje, Povilas Poderskis LRT Klasikos radijo laidoje „Homo cultus. Žmogus ir miestas“ paklaustas, į ką pats kreips ir kitus ragins kreipti didžiausią dėmesį renkantis kandidatą būsimuose Vilniaus mero rinkimuose, pasakė taip:

„Tas klausimas skamba taip, lyg tu turėsi daug gerų variantų ir tada tik beliks palyginti, kuris geresnis.

Deja, bus kažkaip visai ne taip. Bus taip, kad bus du variantai šiaip sau arba bus du blogi variantai ir rinksiesi mažiau blogą.“

Visuomenininkas, laidų vedėjas Andrius Tapinas feisbuke kandidatus apibūdino su jam būdinga ironija.

  • Tomas „Šoku Tiktoke su Šimašium“ Raskevičius
  • Valdas „Meras be cirkų“ Benkunskas
  • Eglė „Skaitau apie save iš planšetės“ Radvilė
  • Valdas „Gėriau ir gersiu“ Tutkus
  • Lukas „Specialusis liudytojas“ Savickas

„O jei rimčiau – man tikrai norėtųsi Tomo Raskevičiaus sėkmės, bet jis būtų lengviausias priešininkas Zuokui mobilizuoti balsus antrajame ture, dešinysis ir liberalusis elektoratas galėtų susitelkti aplink Benkunską, bet kaip gali politikas neturėti jokios kitos spalvos išskyrus pilką ir turėti kone Marvel superherojaus savybę būti pamirštas kaip atrodo praėjus penkioms minutėms nuo susitikimo?

Apie virpančią liberalę Radvilę, kuri ne tik programą, bet ir savo CV skaito nepakeldama akių nuo planšetės, aš jau nekalbu. Partijos savo žodį tarė – padarėm viską, kad meru grįžtų Artūrka. Hau“, – feisbuke rašė A.Tapinas.

Bus taip, kad bus du variantai šiaip sau arba bus du blogi variantai ir rinksiesi mažiau blogą.

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) politologas Mažvydas Jastramskis 15min sakė, kad burti iš kavos tirščių jam nesinorėtų, vis dėlto atsargių spėjimų, kas pateks į antrą turą, jis turįs. Tik kaip tas antrasis turas susiklostys, kol kas nespėliosiąs. Platesnis jo komentaras – teksto pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius