Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 16 /10:41

Kariams atsidūrus ligoninėje, Vaidoto batalione atliekama susirgimų prevencija

Lapkričio 16 d. Lietuvos kariuomenės kunigaikščio Vaidoto batalione kariuomenės higienos specialistai atliko papildomus patalpų bei įrangos higieninius patikrinimus. Išvakarėse kariuomenės specialistai kartu su maisto ir veterinarijos tarnybos atstovais nuvyko į Mokomojo pulko teritorijoje esančią valgyklą ir paėmė mėginius iš maisto, nuo darbo drabužių, geriamojo vandens. Buvo papildomai dezinfekuotos valgyklos patalpos ir įranga.
Vaidoto MPB rikiuote
Rikiuotė Vaidoto batalione / Ievos Budzeikaites nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Krašto apsaugos ministerija, šių veiksmų imtasi po to, kai į bataliono medicinos punktą buvo paguldyti 10 karių, besiskundusių viduriavimo simptomais, keturi kariai tyrimams paguldyti į Kauno klinikinės ligoninės infekcinį skyrių.

Tiek ligoninėje, tiek medicinos punkte esantys kariai, teigiama, šiuo metu jaučiasi gerai, po tyrimo rezultatų visus, kurių rezultatai bus geri, planuojama išleisti savaitgaliui namo. Kiek laiko kariai bus atleisti nuo užsiėmimų ir kada bus grąžinti į rikiuotę, bus sprendžiama remiantis tyrimų rezultatais.

Nuo lapkričio 12 d. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione į medicinos punktą su viduriavimo simptomais iš viso kreipėsi 24 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai – dalis buvo iškart išleisti atgal į rikiuotę, kiti buvo paguldyti į medicinos punktą ir apriboti jų kontaktai su negalavimų neturinčiais kariais.

Bataliono kuopų paramedikai papildomai apklausė sveikuosius karius dėl galimų simptomų, turintys bent menkiausių įtarimų kariai buvo pristatyti į medicinos punktą papildomai apžiūrai.

Kareivinėse buvo atliktas patalpų ir inventoriaus valymas ir vėdinimas. Nuo lapkričio 15 d. vidurdienio naujų sveikatos sutrikimo atvejų neužfiksuota.

Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas plk. ltn. Eugenijus Lastauskas 15min patikino, kad iš ligoninės kariai jau yra paleisti. Šiuo metu paleidžiami susirgusieji ir iš kariuomenės med. punkto Rukloje.

„Jaučiasi puikiai, važiuos namo pas artimuosius. Negalavimų priežastis turėtų paaiškėti šiandien. Tikrai nieko nenorėjome nuslėpti, esame per daug protinga organizacija“, – patikino E.Lastauskas.

Papildyta 10.35 val. Penktadienio rytą buvo gauti tyrimo rezultatai iš Kauno klinikinės ligonės Infekcinio skyriaus – karių sunegalavimo priežastis nėra virusas, bakterinės kilmės susirgimų taip pat nenustatyta. Visi kariai jaučiasi gerai ir šiandien grįš į tarnybos vietą, o savaitgaliui bus išleisti namo.

15min primena, kad informaciją apie lapkričio 14 d. staiga pasireiškusius karių negalavimus redakcijai pateikė vieno susirgusio šauktinio mama. Moteris paaiškino, kad Kauno klinikinėje ligoninėje gydosi ne vienas karys, dar daugiau jų – vietiniame kariuomenės med. punkte Rukloje. Kauno klinikinės ligoninės atstovai šią informaciją patvirtino – Infekciniame skyriuje nuo lapkričio 14 d. vakaro buvo gydomi 8 apsinuodiję kariai.

Vaidoto bataliono viešųjų ryšių atstovu prisistatęs Marius Zapalis ketvirtadienio vakarą griežtai paneigė žinias apie ligoninėje galimai gulinčius karius. Jis užsiminė tik apie keliems kariams suskaudusį skrandį. Jie gydomi vietiniame med. punkte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius