Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 03

Karo pabėgėliai iš Ukrainos: atvyksta daugiau jaunų vyrų

Lietuvos statistikos departamentas savo paskyroje „Facebook“ skelbia, kad fiksuoja karo pabėgėlių iš Ukrainos situacijos pokyčius. Į Lietuvą pastaruoju metu atvyksta daugiau jaunų asmenų, tarp jų – vyrų.
Lvivo geležinkelio stoty
Lvivo geležinkelio stoty / Karolinos Stažytės nuotr.

„Paskutinę savaitę stebime sąlyginai daug besiregistruojančių 18–26 amžiaus asmenų. Šiuo metu tai yra gausiausiai besiregistruojanti amžiaus grupė, kuri anksčiau niekada nedominuodavo. Pavyzdžiui, visą kovo mėnesį ši grupė buvo pati rečiausia“, – „Facebook“ paskyroje Valstybės duomenų analitika rašo Lietuvos statistikos departamento analitikai.

Pastarąją savaitę labai reikšmingai krito besiregistruojančių 18–26 amžiaus moterų procentas. Anot Statistikos departamento analitikų, tai reiškia, kad dėl besikeičiančios situacijos Ukrainoje (sienos pralaidumas, karo eiga, finansinė šeimų padėtis ir pan.) į Lietuvą pradėjo atvykti daugiau jaunų vyrų. Kovo mėnesį jauni vyrai sudarydavo apie 15 proc. šios amžiaus grupės srauto, tačiau dabar jie sudaro beveik 40 proc. šios amžiaus grupės srauto.

Per pastarąją parą į Lietuvą atvyko 368 pabėgėliai. Iš viso Lietuvoje registruota 50 322 karo pabėgėliai iš Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius