Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 30

Kartu su tėvų atstovais sudaryta darbo grupė vertinti vaikų paėmimo tvarkos spragoms

Tarpžinybinės vaiko gerovės tarybos posėdyje antradienį nuspręsta sudaryti darbo grupę kartu su tėvų organizacijų atstovais vertinti galimoms vaikų apsaugos sistemos spragoms.
Linas Kukuraitis
Linas Kukuraitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Tai, ko reikalauja šeimų organizacijos, įkuriama formali darbo grupė poįstatyminių teisės aktų, grėsmės lygių nustatymo, atvejo vadybos tvarkos įgyvendinimo vertinimui, t.y. jų teisinis vertinimas santykyje su praktika, ar nėra paliekama per daug dviprasmiškų situacijų, kur tarnautojai vertina subjektyviai“, – po posėdžio žurnalistams sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

„Kad išvengtume dviprasmybių, yra kuriama bendra darbo grupė su šeimų organizacijų atstovais, kurie šiandien rengia mitingą, jie kviečiami (dalyvauti – BNS), jie turi siūlymų“, – pridūrė ministras.

L.Kukuraitis sakė antradienį ketinantis dalyvauti visuomeninių organizacijų antradienį vakare prie Seimo rengiamame mitinge dėl iš šeimų paimamų vaikų.

Taip pat per ateinančius metus planuojama nupirkti filmavimo kamerų vaiko teisių apsaugos darbuotojams, kad būtų galima objektyviai įvertinti kilusias konfliktines situacijas dėl vaikų paėmimo iš šeimų.

Planuojame per šiuos metus vaiko teisių apsaugos specialistams įsigyti stebėjimo kameras.

„Papildomai mes planuojame per šiuos metus vaiko teisių apsaugos specialistams įsigyti stebėjimo kameras, kad užtikrintume kiek įmanoma tiek pačių tarnautojų etišką veiklą, ir šiek tiek tramdyti tų žmonių, kuriuos lanko vaiko teisių tarnyba, veiklą, nes labai neretai susiduria su rimtu fiziniu pavojumi ir agresija iš žmonių, pas kuriuos lankomasi“, – kalbėjo ministras.

„Tai būtų panaši priemonė kaip taiko policija, rūbuose įmontuota kamera, kuri filmuotų viską, kas vyksta, ir būtų galima paimti duomenis ir būtų objektyvu, tai, kad mes neturime tokių duomenų, turime situaciją su Kauno įvykiais, kur galima remtis tik liudininkų parodymais“, – kalbėjo L.Kukuraitis.

Visuomenėje rezonansą sukėlė atvejis Kaune, kai iš šeimos dėl galimo smurto buvo paimti du mažamečiai vaikai. Jie praėjusią savaitę jau grąžinti tėvams.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, nuo liepos įsigaliojus naujai vaiko teisių apsaugos sistemai buvo daugiau kaip 500 atvejų, kai vaikai perduoti laikinajai globai.

Per tą laiką gauta 6 tūkst. pranešimų dėl galimai pažeidžiamų vaiko teisių, iš jų 64 proc. nepasiteisino, t.y. nenustatytas joks grėsmės vaikams lygis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius