-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 01

Kaunas spaudos veidrodyje: Kai kurie miesto politikai jau lankosi Darbo biržoje

Po savivaldos rinkimų darbo gali netekti nemažai buvusių Kauno tarybos narių, kurie buvo įsidarbinę miesto įmonėse. Dienraštis „Kauno diena“ rašo, kad pirmasis apsilankęs Darbo biržoje politikas yra Aušrys Kriščiūnas. Tuo tarpu portalas kaunodiena.lt informuoja, kad permainų po rinkimų neišvengia ir savivaldybės tarnautojai. Iš pareigų jau pasitraukė ilgametis Urbanistikos ir architektūros skyriaus vadovas Nerijus Valatkevičius.
Aušrys Kriščiūnas
Aušrys Kriščiūnas / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Kaip rašo „Kauno diena“, į Kauno tarybą nepatekusios partijos „Jaunoji Lietuva“ narys Aušrys Kriščiūnas jau apsilankė Darbo biržoje. „Apsilankymas Darbo biržoje nuteikia filosofiškai. Ypač lipant laiptais. Ypač skaitant garsios filosofės ir mąstytojos Coco Chanel mintis. P.s. Ar aš jau pašalpinis?“ – tokiais įspūdžiais socialiniame tinkle pasidalijo kadenciją baigiantis miesto tarybos narys.

„Ar aš jau pašalpinis?“ – tokiais įspūdžiais socialiniame tinkle pasidalijo kadenciją baigiantis miesto tarybos narys.

„Kauno dienos“ paklaustas, kokių įspūdžių paliko toks apsilankymas, nuo valdžios olimpo nulipantis A.Kriščiūnas to nebuvo linkęs sureikšminti: „Ne pirmas kartas, Dieve tu mano! Kai pirmas kartas, tai įspūdžių būna. Dabar gal jau trečias kartas per visą gyvenimą.“

2011 m. su partija „Jaunoji Lietuva“ į miesto tarybą išrinktas A.Kriščiūnas tapo Kultūros ir meno komiteto pirmininku, o netrukus buvo įdarbintas savivaldybei pavaldžioje bendrovėje „Kauno komunalinis ir butų ūkis“. Taip jau sutapo, kad kovo 1 d. vykusiuose savivaldos rinkimuose kauniečiai nė vienam jaunalietuviui nepatikėjo tarybos nario mandatų, o A.Kriščiūnas dar tapo ir bedarbiu.

„Kauno diena“ rašė, kad netrukus į Darbo biržos duris gali pasibelsti ne vienas kadenciją baigiantis miesto tarybos narys, nes 14 iš 41 buvo įdarbinti savivaldybės ar jai pavaldžiose įmonėse ir įstaigose. Naujoji miesto valdžia užsimojusi gerokai prašluoti partijų prieglaudomis tapusias darbovietes. 

Panašia tema rašo ir portalas aunodiena.lt. Trečiadienį iš savo pareigų pasitraukė Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius. Jis teigė, kad tą nusprendė padaryti po pokalbių su naujai išrinkta miesto valdžia.

„Susitikdavome, pasikalbėdavome ir nusprendėme, kad laikas vietą užleisti jaunesniems. Pasitraukiu abipusiu sutarimu“, – paskutinę darbo dieną portalui kalbėjo N.Valatkevičius.

„Susitikdavome, pasikalbėdavome ir nusprendėme, kad laikas vietą užleisti jaunesniems. Pasitraukiu abipusiu sutarimu“, – paskutinę darbo dieną portalui kalbėjo N.Valatkevičius.

Apie netikėtą skyriaus vedėjo sprendimą dabartinis meras Andrius Kupčinskas dar nieko nežino, o prieš dvi savaites išrinktam, bet dar savo pareigų eiti nepradėjusiam merui Visvaldui Matijošaičiui prisiskambinti trečiadienį ryte portalui kaunodiena.lt nepavyko.

N.Valatkevičius savivaldybėje dirbo beveik 20 metų – nuo 1995 m gruodžio 1 d.

„Liūdna. 20 metų yra daug. Tačiau kiekvienas projektuotojas yra kaip vilkas – gal ir sotus, bet vis tiek į mišką, tai yra projektuoti nori. Tuo ir užsiimsiu“, – atsiduso N.Valatkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius