Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Kaunas spaudos veidrodyje: Kauniečius guldo gripas

Portalas Kaunodiena.lt praneša apie gausiai gripu ir kitomis peršalimo ligomis sergančius kauniečius. Dienraštis „Kauno diena“ daug dėmesio skyrė fotomenininkui Romualdui Požerskiui, išleidusiam albumą apie Lietuvos kelią vaduojantis iš Sovietų Sąjungos okupacijos. Portalas Kaunožinios.lt informuoja apie kino teatrą „Romuva“, kurį miesto valdžia ketina paversti biudžetine įstaiga.
Dainavos poliklinikoje
Kauno poliklinikose pagausėjo sergančiųjų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Portalas Kaunodiena.lt rašo, kad per praėjusią savaitę gripas į lovas paguldė dvigubai daugiau kauniečių nei pirmąją vasario savaitę. Tačiau šiek tiek sumažėjo susirgusiųjų ūmiomis virusinėmis kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI). Pirmąją vasario savaitę Kaune užregistruota 230, o praėjusiąją – jau 447 gripo atvejai. Būtent gripu praėjusią savaitę susirgo kas dešimtas žmogus, sunegalavęs Kauno apskrityje (692 atvejai).

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo kreipėsi 67 žmonės, paguldyti gydyti 14 vaikų ir keturi suaugusieji.

Bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis, tai yra, susirgimo atvejų, tenkančių 10-čiai tūkstančių gyventojų, Kauno apskrityje padidėjo iki 122,5, o Kaune mieste siekia 135,7. Gripo epidemija skelbiama, kai šis rodiklis pasiekia 100. 

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo kreipėsi 67 žmonės, paguldyti gydyti 14 vaikų ir keturi suaugusieji. Trys vaikai gydomi Intensyviosios terapijos skyriuje.

Dienraštis „Kauno diena“ skelbia pristatantis fotografinį tautos metraštį. Taip apibūdintas naujasis fotomenininko Romualdo Požerskio albumas „Lietuva 1988–1993“.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Romualdas Požerskis
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Romualdas Požerskis

Atgimimas, daugiatūkstantiniai mitingai, kruvini Sausio 13-osios įvykiai, Aukščiausiosios Tarybos, Televizijos bokšto gynyba, tremtinių palaikų sugrąžinimas, Baltijos kelias, Rusijos kariuomenės išvedimas – šiuos ir kitus svarbius visai tautai įvykius primena skvarbia akimi ir fotoaparatu R.Požerskio užfiksuotos, į naująjį fotoalbumą sugulusios nuotraukos.

„Žodžius galima klastoti, o fotografijų nesuklastosi, nepaneigsi. Jas galima nebent ištrinti, sudeginti“, – sakė fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas ir priminė, kad R.Požerskio fotografijos visam pasauliui liudijo apie Sausio 13-ąją pralietą taikių Lietuvos gyventojų kraują.

Kaip rašo „Kauno diena“, keista, kad bene vienintelio nuosekliai svarbiausius 1988–1991 m. įvykius Lietuvoje fotografavusio R.Požerskio atskiro šiam laikui skirto albumo teko laukti iki dabar. Vis dėlto nemažai svarbiausių kadrų yra gerai žinomi – jie spausdinti bendruose šiems įvykiams skirtuose albumuose Lietuvoje ir užsienyje, spaudoje.

Portalas Kaunožinios.lt informuoja apie Kauno miesto taryba sprendimą pertvarkyti į biudžetinę įstaigą kino teatrą „Romuva“ valdančią viešąją įstaigą. Savivaldybės teigimu, taip siekiama apsaugoti istorinį kino teatrą nuo privatizavimo.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Naujo statinio koncepcijoje numatyta „Romuvą“ sujungti su „Merkurijumi“, į pasažą įtraukiant ir teritorijoje esančius menkaverčius statinius.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./ „Romuvą“.

„Nuo šių metų yra pasikeitęs viešųjų įstaigų įstatymas ir dabar viešosios įstaigos taip pat gali būti privatizuojamos, dėl to šiuo sprendimu ir siekiama „Romuvos“ turtą, verčiant viešąją įstaigą į biudžetinę įstaigą, paimti savivaldybės nuosavybėn“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius