Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 07

Kaune – neoficialus mobiliųjų telefonų muziejus

„Mobilieji telefonai taip greitai tobulėja, kad kai kurie, vos prieš dešimt metų naudoti jų modeliai, jau pelnytai gali būti vadinami istoriniais“, – pastebėjo Kaune įsikūrusios bendrovės „Mobiliųjų telefonų techninis centras“ darbuotojai.
Kaune įrengtoje mobiliųjų telefonų ekspozicijoje yra įvairiais metais pradėtų gaminti telefonų modelių.
Kaune įrengtoje mobiliųjų telefonų ekspozicijoje yra įvairiais metais pradėtų gaminti telefonų modelių. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Būtent jiems kilo mintis įkurti mobiliųjų telefonų, pagamintų XX amžiuje, ekspoziciją ir ją nuolat pildyti. Šiuo metu Kęstučio gatvėje 24 esančiame centre įrengtoje ekspozicijoje galima išvysti apie 60 įvairių modelių mobilaus ryšio telefonų. Seniausi jų – 1992 metais pagaminti NOKIA telefonai: NOKIA 1010 ir NOKIA 1610. Centro darbuotojai parengė specialius aprašymus apie visus ekspozicijoje esančius telefonus. Iš jų matyti, kaip per pastaruosius 18 metų pasikeitė ne tik telefonų išvaizda, bet ir parametrai - pradedant svoriu, atminties apimtimi, baigiant kitomis techninėmis galimybėmis.

„Idėja senus telefonus padaryti matomais kirbėjo jau seniai. Nes centre nuolat būdavo nenaudojamų telefonų: tai klientai, atnešę sutvarkyti, neatsiimdavo, tai žmonės atnešdavo“, – pasakojo „Mobiliųjų telefonų techninio centro“ Komercijos skyriaus vadovė Kristina Virkšaitė. Pasak pašnekovės, įgyvendinta idėja sulaukė žmonių susidomėjimo.

„Telefono gedimas žmonėms – didžiulė nelaimė. Tačiau dabar sugedusį telefoną pas mus atnešę žmonės nenuobodžiauja. Vos pamatę ekspoziciją, pradeda gyvai aptarinėti, pamatytus telefonų modelius. Būna, kad nustemba supratę, jog turėjo ir tokį, ir kitokį vitrinoje padėtą seną mobilųjų telefoną. O su anūkais atėjusios močiutės jiems rodo, kokio modelio mobilaus ryšio telefonas buvo pirmasis jų šeimoje“, – pasakojo K.Virkšaitė.

„Mobiliųjų telefonų centre“ įrengtą ekspoziciją nuolat papildo nauji eksponatai. Prisidėti prie parodos augimo gali ir visi norintys. Darbuotojai kviečia kauniečius atnešti senus, nebenaudojamus telefonus, kurie galėtų tapti parodos dalimi. Už tai žadamos įvairios nuolaidos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius