Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 03

Kauno dramos teatro administracija: „FNTT tyrimas mums – naujiena“

Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas neigia pasigirdusias kalbas, esą teatro buhalterija buvo tvarkoma apgaulingai.
Naujienų šūsniu pradedantys sezoną KVDT vadovas E.Stancikas ir teatro atstovė spaudai M.Pilkaitė tiki, kad jis bus įdomus žiūrovams.
Teatro vadovas E.Stancikas tik iš žiniasklaidos sužinojo, kad teatro veikla domėsis FNTT. / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Naujienų portalas Kaunodiena.lt skelbia, kad ikiteisminis tyrimas, įtariant apgaulingą apskaitos tvarkymą, Generalinėje prokuratūroje pradėtas gavus Valstybės kontrolės atlikto audito medžiagą. Valstybės kontrolieriai tikrino „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ (VEKS) programą, su šia programa susijusias Kultūros ministeriją ir jai pavaldžias įstaigas. Valstybės kontrolė, audituodama, kaip Kultūros ministerija ir jai pavaldžios įstaigos 2008 metais naudojo valstybės lėšas, rado pažeidimų įvairiose įstaigose, ypač Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre, Kauno dramos teatre ir Rusų valstybiniame dramos teatre. Kontrolieriai negalėjo įsitikinti 26 mln. litų, išleistų Kultūros ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose, pagrįstumu.

Kauno dramos teatre kontrolieriai nustatė didelių neatitikimų tarp kasinių ir faktinių išlaidų, neaiškus ir dalies lėšų naudojimas.

Kaip portalui sakė Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas, Kauno dramos teatre kontrolieriai nustatė didelių neatitikimų tarp kasinių ir faktinių išlaidų, neaiškus ir dalies lėšų naudojimas.  Šiuo metu Generalinė prokuratūra tyrimą yra perdavusi Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT). Jos pareigūnai medžiagą detaliai išnagrinės. Neatmetama, kad paaiškėjus naujų faktų dėl apgaulingos apskaitos tyrimas bus perkvalifikuotas į netvarkingai tvarkomos apskaitos tyrimą.

Teatro administracija nustebinta

15min.lt pirmadienį kalbintas Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas prisipažino negirdėjęs apie jokį naują tyrimą. Pasak jo, auditas teatre buvo atliekamas dar prieš jam tampant teatro direktoriumi. „Tikrino 2006, 2007 ir 2008 metų buhalteriją. Kai vyko Valstybės kontrolės tyrimas, aš dar nedirbau teatro direktoriumi. Tačiau išvadas jau gavau kaip įstaigos vadovas. Jose buvo nurodyta įvairių smulkių pažeidimų, pavyzdžiui, blogai sutvarkyta dokumentacija, turto registracijos neatitikimai. Apie jokią apgaulingą apskaitą nebuvo nė kalbos“, – tvirtino E.Stancikas. Jo teigimu, kad įstaigos veiklą tirs FNTT, teatras sužinojo tik iš žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų. „Skambinausi Valstybės kontrolei, ministerijai (Kultūros ministerijai – aut. past.), niekas nieko konkretaus apie naują tyrimą nepasakė. Reikės skambintis į Generalinę prokuratūrą, gal ten paaiškins, kuo esame kaltinami“, – sakė E.Stancikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius