-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 13

Kauno konservatoriai pradeda V.Matijošaičio interpeliacijos procedūrą

Prieš antradienį vyksiantį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdį, opozicijoje esanti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija paskelbė pradedanti Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio interpeliacijos procedūrą. Opozicijoje esantys konservatoriai teigia, kad V.Matijošaičio šeimos verslui tęsiant verslą Rusijoje ir sudarinėjant naujus sandorius su sankcionuojamais Rusijos bankais, buvo sulaužyta mero duota priesaika, rašoma partijos pranešime spaudai.
„Žalgirio“ baseino atidarymas
„Žalgirio“ baseino atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

TS-LKD frakcijos seniūno Pauliaus Lukševičiaus nuomone, V.Matijošaitis jau anksčiau turėjo pasirinkti ar jis nori būti verslininku ar politiku, o jam nesugebant priimti žadėtų sprendimų dėl verslo Rusijoje nutraukimo ir toliau šioje šalyje vystant verslą, anot P.Lukševičiaus, opozicijos atstovams teks pradėti V.Matijošaičio atstatydinimo iš pareigų procedūrą.

„Rusija nesustodama vykdo ukrainiečių genocidą, žudydami nekaltus vaikus, moteris, senelius. Tuo metu Kauno mero valdoma Vičiūnų grupė ir toliau tęsia veiklą šalyje okupantėje. Įmonės atstovai ne kartą kalbėjo apie pasitraukimą iš Rusijos rinkos, tačiau skambūs pažadai liko tik pažadais. Visi jų įvardinti terminai apie pasitraukimą iš Rusijos seniausiai pasibaigė. Praėjusią savaitę pasirodė informacija, kad dukterinė Vičiūnų grupės įmonė Rusijoje bendradarbiauja su sankcionuojamais Rusijos subjektais, skolinasi iš jų pinigus ir savo veiksmų nekomentuoja. Dėl tokių sprendimų verslas šalyje okupantėje ne tik, kad nestabdomas, bet ir toliau plečiamas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės tarybos, TS-LKD frakcijos seniūnas P.Lukševičius.

Anot TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje nario Jono Koryznos, V.Matijošaitis savo veiksmais pažeidžia gyventojų viešąjį interesą. J.Koryznos teigimu, V.Matijošaičio toliau vystomas verslas Rusijoje gali daryti merą pažeidžiamu, o tai kelia grėsmes nacionaliniam saugumui.

„Kauno mero V.Matijošaičio, kaip Vičiūnų verslo grupės akcininko ir galutinio naudos gavėjo, veiksmai yra nesuderinami su morale, gyventojų teisėmis, jų teisėtais lūkesčiaisir viešu interesu nebendradarbiauti su Rusijos Federacija ir neturėti verslo šioje šalyje. Tokiu būdu meras lieka pažeidžiamas kaip politikas, juo gali būti manipuliuojama ir reikalaujama atlikti veiksmus priešiškus Lietuvos Respublikos interesams“, – partijos pranešime cituojamas TS-LKD frakcijos narys J.Koryzna.

Vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymo nuostatomis, savivaldybės tarybai pradėti savivaldybės mero įgaliojimų netekimo procedūrą turi teisę ne mažesnė kaip 1/3 savivaldybės tarybos narių grupė. TS-LKD frakcija antradienį vyksiančio tarybos posėdžio metu kvies raštą dėl mero atstatydinimo pasirašyti ir kitus opozicijos narius bei daugumoje esančius „Vieniningo Kauno“ judėjimo narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius