Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 07 /13:15

Visvaldas Matijošaitis apie dar vienos kadencijos siekimą: miestiečių palaikymą tikrai jaučiu

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis antradienį „Žalgirio“ baseino atidaryme ir vėl išgirdo klausimą dėl siekio kandidatuoti į merus trečią kartą. Šįkart Kauno vadovas žurnalistų „atrinkinėti“ nesiekė ir kiek plačiau pasisakė apie ambicijas siekti trečios kadencijos. Vis dėlto, meras apie tai ir toliau kalba neaiškiai.
„Žalgirio“ baseino atidarymas
„Žalgirio“ baseino atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Miestiečių pasitikėjimą tikrai jaučiu, čia mano gimtasis miestas“, – žurnalistams sakė V.Matijošaitis.

Jo teigimu, sprendimas bus priimtas tada, kai valdžia paskelbs „rinkimų taisykles“, turėdamas omeny, kokie bus merų įgaliojimai.

„Dar kažkaip nėra pateikta, kas ten bus – ar meras, ar kažkoks gyvūnas, kas galės vadovauti miestui. Nėra iki galo atsakyta. Matyt, gal valdantieji pateiks tas taisykles paskutinę dieną, iš vakaro“, – tvirtino Kauno vadovas.

„Kai bus taisyklės, tada pasakysim, einam ar ne“, – pridūrė jis.

Tvirtai, ar yra pasiryžęs siekti trečios kadencijos, V.Matijošaitis iki šiol nesakė, tačiau jeigu apsispręstų siekti, greičiausiai būtų favoritas.

Apie kokias taisykles kalba meras – neaišku

Vis dėlto, apie kokias taisykles kalba Kauno miesto meras, nėra aišku, nes visos „taisyklės“, kaip sako V.Matijošaitis, jau yra priimtos.

Šiemet Seimas priėmė tiek naują Vietos savivaldos įstatymą, kuriais apibrėžė didesnes galias merams, tiek Rinkimų kodeksą, kuriame numatytas merų kadencijų skaičiaus ribojimas iki trijų.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą numatyta, kad vykdomoji valdžia – meras – nebus tarybos narys, jis tiesiogiai vadovaus administracijai, rengs tarybos sprendimų projektus, šauks posėdžius, sudarys jų darbotvarkę, taip pat pirmininkaus posėdžiams, tačiau nebalsuos.

Merui taip pat pavesta parengti ir savivaldybės biudžetą, jis bus atsakingas už jo vykdymą. Be to, merui suteikta ir veto teisė, kurios iki šiol nebuvo.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai turėtų vykti 2023 metų pavasarį.

Veslo Rusijoje pardavimas miglotas

Kalbėdamas apie „Vičiūnų grupės“ verslo pardavimą Rusijoje, V.Matijošaitis sakė, kad tai nevyksta taip greitai, kaip norėtų.

„Šiuo metu procesas vyksta, aišku, ne taip greit kaip visi ir jūs norėtume, o gal labiausiai aš arba kitas bendrasavininkas, su kuriuo esame ten savininkai. Vieni nori už dyką paimti, ten kreditiniai pinigai, ne už santaupas pastatyta, o iš kreditų, kiti – kad jie grįžtų“, – trečiadienį Kaune žurnalistams sakė meras.

Meras tvirtino girdėjęs siūlymų padovanoti gamyklą Rusijai ir pasitraukti, tačiau teigia to negalintis padaryti dėl kreditinių įsipareigojimų.

„Tekę kalbėt su verslininkais ir tais, kurie pasakė: Padovanok, atsistok ir išeik. Dovanų už dyką nebūna. Dovanos, ten pastatytos gamyklos, yra už kreditinius pinigus. Aš neįsivaizduoju, kaip reiktų nepardavus atsistot ir išeit“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

Plačiau apie tai skaitykite – Kauno meras: verslo pardavimas Rusijoje nevyksta taip greitai kaip norėtųsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius