-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17 /12:43

Kauno vicemeras darbe pasirodė girtas kaip pėdas

Antradienį Kauno savivaldybėje vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas darbe pasirodė neblaivus. Apie dešimtą valandą į Kauno miesto savivaldybę atvyko du policininkai su alkotesteriu.
Vasilijus Popovas
Vasilijus Popovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Socialdemokratas pasitikrinti girtumą neatsisakė. V.Popovas įpūtė beveik 3 promiles. Tai yra sunkus girtumo laipsnis.

Šios dienos vicemero dienotvarkė skelbia, jog nuo 9.30 iki 11 valandos jis dalyvauja pasitarime darbo klausimais. Prieš tai vyko susitikimas su kitais vicemerais ir administracijos vadovais.

Pirmajame susitikime su miesto vadovais dalyvavęs administracijos direktorius Dainius Ratkelis sakė, kad vicemeras V.Popovas taip pat buvo šiame pasitarime, tačiau jis nieko įtartino nepastebėjo. Galima daryti prielaidą, kad alkoholis buvo vartojamas „pasitarimo darbo klausimais“ metu.

Šiuo metu politiko savivaldybės pastate nėra. Nepatvirtintais duomenimis, jį iš pastato išlydėjo bendražygiai.

V.Popovas gimė 1956 metais, yra Lietuvos socialdemokratų partijos narys, partijos Kauno skyriaus pirmininkės pavaduotojas.

„Gali būti, kad vicemeras serga sunkia priklausomybės liga. Dėl tokios nelaimės galima tik labai apgailestauti ir žmogų nuoširdžiai užjausti. Visų pirma, reikės išsiaiškinti visas aplinkybes. Laukia rimtas pokalbis tiek su juo pačiu, tiek su koalicijos partneriais, kaip šitą situaciją išspręsti“, – 15min.lt portalui sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Aiškinsis aplinkybes

Pasirodžius informacijai, kad Kauno vicemeras Vasilijus Popovas darbe buvo neblaivus, LSDP Kauno skyrius imsis visų priemonių išsiaiškinti faktus ir aplinkybes.

„Jei faktai, skelbiami spaudoje, pasitvirtintų, vicemero elgesys bus svarstomas LSDP etikos ir procedūrų komisijoje. Kauno m. socialdemokratai pabrėžia, kad labai rimtai vertina pažeidimus darbe, o buvimą darbe neblaiviam traktuoja kaip itin grubų darbo etikos pažeidimą“, – teigiama išplatintame pranešime.

“Kiekvienas žmogus yra savo sveikatos kalvis, jeigu nenori gydytis savo ligos, tai kas tave gali priversti“, – retoriškai klausė Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas Valys Venslovas. Politikas teigė manantis, jog kolega turi priklausomybę alkoholiui ir šios dienos įvykis tai parodė.

Antradienį vyks LSDP Kauno miesto skyriaus tarybos posėdis šis klausimas bus be abejonės svarstomas. „Toks įvykis nėra paprastas dalykas, jo poelgiai bus įvertinti pagal visus galiojančius socialdemokratų garbės ir kitus kodeksus,“ – sakė V.Venslovas.

Primename, kad tai ne pirmas su alkoholiu susijęs skandalas šįmet Kauno savivaldybėje. Pavasarį per tarybos posėdžio petrauką dalis tarybos narių užtruko prie vaišių stalo, o vasarą alkoholis liejosi Kontrolės ir audito tarnyboje. Neblaivi prie vairo įkliuvo ir Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų narė Gintarė Skaistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius