Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 03

Kauno viešajame transporte euras – vis dar nepageidaujama valiuta

Į 15min.lt kreipėsi kaunietė Radvilė Vaidziulytė, pasakojusi, jog Kauno viešajame transporte negali atsiskaityti eurais. Mergina piktinosi, kad užuot paėmęs nustatytą sumą eurais už bilietą, perkamą troleibuse, bendrovės „Kauno autobusai“ vairuotojas iš merginos reikalavo litų.
Lietuvoje pirmos valandos po euro įvedimo
Iki sausio 15 dienos Lietuvoje galima už paslaugas atsiskaityti tiek eurais, tiek litais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pasirodo dabartinė valiuta euras, Lietuvoje galioja dar ne visiems. Likau nesuprasta. Visiems aišku, jog nuo Naujųjų metų keitėsi Lietuvos nacionalinė valiuta. Tad 2015 metų sausio 1dieną jau galima atsiskaityti eurais. Tačiau aš sausio 2 dienos vakarą sužinojau, kad tai daryti galiu dar ne visur. Apie 20.30 val. Kaune, autobusų stoties stotelėje, įlipau į 15 maršruto troleibusą ir vairuotojui padavusi 0,35 euro centus paprašiau bilieto. Jis, pažiūrėjęs, kad tai euro centai, pareikalavo mokėti litais: „Duok litais“, – leptelėjo ir grąžino man pinigus. Aš atsakiau, jog litų neturiu ir noriu įsigyti vienkartinį bilietą už eurus. Tačiau vairuotojas pasakė, kad už euro centus bilieto neparduos. Pokalbį baigė uždaręs pertvarą pinigams dėti“, – pasakojo skaitytoja R.Vaidziulytė. Tęsti kelionę ji turėjo be bilieto, nors už keliavimą „zuikiu“ gresia piniginė bauda.

„Duok litais“, – leptelėjo ir grąžino man pinigus. Aš atsakiau, jog litų neturiu ir noriu įsigyti vienkartinį bilietą už eurus. Tačiau vairuotojas pasakė, kad už euro centus bilieto neparduos. Pokalbį baigė uždaręs pertvarą pinigams dėti“, – pasakojo skaitytoja.

Mergina piktinosi, kad Kauno viešojo transporto vairuotojas nepaiso oficialiai galiojančios tvarkos: „Vairuotojui reikėtų pasiskaityti Kauno miesto viešojo transporto tinklalapyje nurodytos informacijos, kur yra parašyta,  jog nuo 2015 m. sausio 1d. iki sausio 15 d. bus galima atsiskaityti už vienkartinius važiavimo bilietus tiek litais, tiek eurais.  Įdomu, ką dėl tokio vairuotojo akibrokšto mano Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrius? Taip pat, ką darys troleibuso vairuotojas, kai ir kiti žmonės atsiskaitinės tik eurais? Nejaugi žmones veš nemokamai?“.

Pusę sausio bus galima atsiskaityti tiek litais, tiek eurais

Kauno miesto savivaldybės interneto puslapyje nurodoma, kad nuo 2015 m. sausio 1 d. iki sausio 15 d. (imtinai) – dviejų valiutų apyvartos laikotarpis, kurio metu autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi keleiviai už važiavimą gali mokėti eurais arba litais. Atsiskaitant už bilietą litais, grąža bus atiduodama litais; atsiskaitant eurais – eurais. Ant vienkartinių bilietų, kurie spausdinami viešajame transporte, nuo sausio 1 dienos bus nurodoma suma tik eurais: 0,70 euro ct atitinka bilieto kainą 2,40 lito; 0,35 euro ct atitinka bilieto kainą 1,20 lito;  0,14 euro ct atitinka bilieto kainą 0,48 lito.

Maršrutiniuose taksi už bilietą bus galima atsiskaityti 0,90 euro ct arba 3 Lt. Nuo sausio 16 d. už važiavimą bus galima mokėti tik eurais. Grąža bus atiduodama tik eurais. Daugiau informacijos apie bilietų kainas ir tvarką po euro įvedimo asite Kauno viešojo transporto interneto puslapyje www.kvt.lt

Ačiū skaitytojai Radvilei už pasidalintą istoriją! Galbūt ir Jums teko atsidurti panašioje situacijoje? 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius