Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27

Kazlų Rūdos meras siūlo nutraukti karantiną ir izoliuoti tik senukus ir ligonius

Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška savo feisbuko paskyroje ketvirtadienį pareiškė, kad karantinas ilgai tęstis negali. Mat tokiu būdu šalies ekonomikai poveikis bus didžiulis.
Mantas Varaška
Mantas Varaška / Valdo Kopūsto / Scanpix nuotr.

„Iš 2,7 milijono LT gyventojų bent pusė kerpasi kartą per mėnesį. Vidutiniškai už kirpimą sumoka 15 Eurų. Rezultatas – 1350000*15=20.250.000 Eur. Tai tik vienas mėnuo ir tik viena paslauga iš daugelio kitų. Sudėjus visą vidaus vartojimą – milijardai eurų per vieną mėnesį. Tylėti dėl to nebeišeina. Manau, kad karantiną ir ekonomikos sąstingį galime tęsti daugiausiai savaitę“, – feisbuke tikina M.Varaška.

Anot jo, izoliuoti tikslinga būtų tik vyresnio amžiaus žmones, esančius rizikos grupėje. Visiems kitiems, pasak Kazlų Rūdos mero, tikslingiau būtų bandyti gaivinti bent vidaus vartojimą.

„Vėliau tikslinga pereiti prie 60+ amžiaus gyventojų, rizikos grupių ir ligonių izoliavimo, jų aptarnavimo, poreikių pagalbos. Tam turėtų tekti dalis verslo gaivinimo plano – valstybės remiamos paslaugos į namus.
Visi kiti turime tęsti tai, ką darėme iki šiol. Dirbti, mokytis. Ir galbūt persirgti. Pasaulio mokslininkai neslepia – viruso nebeapribosime.

Mes neišgelbėsime vežėjų, eksportuotojų, turizmo. Galime likti su apribotomis sienomis. Bet bent jau atgaivintume vidaus vartojimą – kasdienes paslaugas, prekybą. Kitu atveju sukursime šimtus tūkstančių bedarbių ir jie net neturės kur išvažiuoti kaip 2008–2010 metais.

O kol kas mes toliau besąlygiškai laikomės valstybės nurodymų, raginame tai daryti savivaldybių žmones. Asmeniškai ir viešai“, – tikino M.Varaška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius