Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 28

Klaipėdiečiai padavė į teismą vaikų darželį, kuriame jų dukra du kartus susižalojo galvą

Klaipėdiečių šeima nusprendė paduoti į teismą vaikų darželį, kuriame jų dukra du kartus smarkiai susižalojo galvą. Reikalaujama, kad už neatsargią vaikų priežiūrą darželis sumokėtų daugiau nei 5 000 eurų, pranešė TV3 žinios.
Verkiantis vaikas
Verkiantis vaikas / „Photos.com“ nuotr.

Susižeidusios mergaitės mamos teigimu, po pirmojo dukrytės susižeidimo, šeima neteikė jokių pretenzijų tik pareikalavo, kad būtų patraukti betoniniai vazonai, skirti gėlėms, už kurių užkliuvo mažylė. Antrą kartą mergaitė susižeidė galvą lenkdamasi prie plastikinio žaislo.

„Maždaug po dviejų mėnesių ir vėl sulaukėme skambučio, kad vaikas prasiskėlė galvą, kad vežama į ligoninę. Susiūta galvytė, randas beveik toje pačioje vietoje“, – piktindamasi pasakojo klaipedietė Fortūnata, pridurdama, kad mergaitė pradėjo net mikčioti.

„Kreipiausi į švietimo skyrių dėl šios nelaimės. Man buvo pasakyta: du kartai yra, jei bus trečias, tada imsimės veiksmų. Kaip galima taip sakyti?“, – retoriškai klausė mergaitės mama. „Palaukim, kol sprandą nusisuks, o tada jau kažką darysim“, – pyko Fortūnata.

37 metus dirbanti darželio vadovė Regina Dimienė teigė, kad vaikas tiesiog užkliuvo už vieno iš vazonų, tačiau tai niekaip nėra susiję su auklėtojų neatsargumu. „Matyt toks laikmetis, kai visiems sunku. Visi skubam, bėga, daug dirbam, dažnai ir savo vaikų nematom. Į darželį atveda paskubomis, iš darželio pasiima paskubomis, bet atsitikus traumai pretenzijas kai kurie pareiškia. Bet tai vienetiniai atvejai“, – filosofiškai kalbėjo R.Dimienė.

„Mūsų įstaigoje tai pirmas skundas“, – pastebėjo ji, pabrėždama, kad tvarka tokia, jog 15 ir 20 vaikų tenka pora auklėtojų, kurios ne visada spėja sužiūrėti, ką daro kiekvienas vaikas.

„Mūsų įstaigoje tai pirmas skundas“, – pastebėjo ji, pabrėždama, kad tvarka tokia, jog 15 ir 20 vaikų tenka pora auklėtojų, kurios ne visada spėja sužiūrėti, ką daro kiekvienas vaikas.

Kitos vaikų darželį lankančių vaikų mamos palaiko auklėtoją. „Nebus ji kalta, be abejo. Norėtųsi, aišku, kad vaikas iš darželio grįžtų su sveikais dantukais, kad nereiktų man jo ligoninėje laikyti, bet visko būna. Ko gero kiekvienas vaikutis augdamas ką nors nusibrozdina ar susižeidžia, tai natūralu“, – sakė klaipedietė Sigita.

„Mes kartais patys savo vaikų negalime sužiūrėti, o kiek tenka auklėtojoms? Dvidešimt? Penkiolika?“, – retoriškai klausė kita mama Neringa.

Kaip įvyko abi nelaimės šiuo metu aiškinasi teismas. Mažametės tėvai pareiškė 5 000 eurų ieškinį, bet pabrėžė, kad laimėję bylą šiuos pinigus paaukos labdarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius