Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23 /09:39

Klaipėdoje – dar viena koronavirusu užsikrėtusi gydytoja, 20 medikų izoliuota

Klaipėdoje jau 20 asmenų susirgo koronavirusu, o pirmadienio rytą pranešta apie dar 4 atvejus. Tarp jų ir dar viena medikė, kuri, kaip įtariama, galėjo užsikrėsti nuo kolegės, kurios vyras neseniai grįžo iš užsienio.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pirmadienio rytą pranešė apie dar 4 atvejus, kai pacientams nustatytas koronavirusas. Trys jų gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Vieno sveikata kiek geresnė ir gydosi namuose, kur laikosi visų griežtų karantino ir gydymosi reikalavimų.

Tarp užsikrėtusių ir medikė iš Klaipėdos universitetinės ligoninės Akių ligų gydymo skyriaus. Šiame skyriuje prieš kelias dienas koronavirusas buvo nustatytas dar vienai darbuotojai.

Skyrius yra visiškai kitame pastate nei Infekcinių ligų skyriai.

„Šiandien jau išsiaiškinta, kad COVID-19 į KUL atkeliavo iš išorės, nes panašu, kad tai buvo vienos tame skyriuje dirbančios darbuotojos vyras, grįžęs iš užsienio, kas šiąnakt ir buvo patvirtinta ir identifikuota. Laikantis pačių griežčiausių saugumo reikalavimų KUL vadovybė šiandien jau izoliavo 20 tame skyriuje dirbusių gydytojų bei pagalbinio personalo. Svarbu ir tai, kad nepasitvirtino įvairūs gandai apie kitų skyrių vedėjų, gydytojų bei personalo infekcijų atvejus. Viso šiuo metu KUL gydosi 20 koronavirusu užkrėstų žmonių“, – pranešė Klaipėdos meras.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovo V.Janušonio, nustatyti ir pacientai, su kuriais kontaktavo koronavirusu COVID-19 užsikrėtusi medikė.

„Jų labai nedaug, bet ten jau Visuomenės sveikatos centras žiūrės“, – teigė ligoninės vyriausiasis gydytojas.

Jis taip pat pridūrė, kad izoliuotas beveik visas Akių ligų skyrius.

„Yra du gydytojai, kurie neturėjo kontaktų, o kitų slaugytojų netrūksta, tai ten tokia situacija“, – sakė V.Janušonis.

Klaipėdos universitetinė ligoninė yra viena iš penkių pagrindinių gydymo įstaigų, kuriose gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Koronavirusas – ir kitoje Klaipėdos ligoninėje

Savaitgalį patvirtinta ir žinia, kad koronavirusu susirgo ir greta esančios Klaipėdos jūrinininkų ligoninės medikė iš Kraujagyslių chirurgijos skyriaus. Ji niekur nekeliavo, jos artimieji taip pat. Jos sveikata sušlubavo praėjusios savaitės pradžioje. Kai sveikata negerėjo, kreipėsi dėl galimybės atlikti koronaviruso tyrimą.

Moteris gydosi namuose. Visas skyrius laikinai uždarytas.

Planuojama, kad skyrius veiklą atnaujins greičiau nei per dvi savaites, nes kai kurie skyriaus gydytojai jau kurį laiką karantinavosi namuose, dėl buvusių kelionių, tad karantinui baigus galės grįžti prie darbų.

Pirminiais duomenimis karantinuoti 32 šios ligoninės medikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius