Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 01

Klaipėdos rajone naujos mokyklos juostelę perkirpo pirmokai

Istorinis įvykis Klaipėdos rajone – atverta nauja mokykla. Sparčiai augančioje savivaldybėje mokyklų ir darželių trūkumas – itin opus, todėl per artimiausius metus žadama pastatyti bent keturis valstybinius darželius, rengiamasi naujos pagrindinės mokyklos statyboms.
Istorinė akimirka – Klaipėdos rajone atveriama nauja mokykla.
Istorinė akimirka – Klaipėdos rajone atveriama nauja mokykla. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Jakuose, Klaipėdos miesto pašonėje, rugsėjo 1-oji šiemet – ypatinga. Priemiesčio vietovėje, kur vis verda statybos ir kuriasi jaunos šeimos, atverta nauja pradinė mokykla. Jakų mokyklėlė tapo Sendvario seniūnijoje veikiančios Slengių mokyklos-daugiafuncio centro filialu.
Kaip teigė atidarymo šventėje dalyvavęs rajono meras Bronius Markauskas, naujos mokyklos atvėrimas – didis įvykis visoje šalyje. Per nepriklausomybės laikotarpį Lietuvoje atvertos vos kelios naujos mokyklos. Dažniau girdime apie uždarymus.

Nauja mokykla kainavo apie 2,3 mln. eurų. Ji, kaip teigiama, bus tarsi „auganti“: suformuota pirmoji klasė, priešmokyklinė, atvertos erdvės ikimokyklinukams.

„Dar viena mokykla planuojama Trušeliuose. Ten bus arba pagrindinė, arba progimnazija. Šio mėnesio pabaigoje arba spalį pasirašysime sutartį su rangovu. Ir, jei viskas bus gerai, 2025-ųjų pabaigoje turėtume turėti mokyklą. Mes ne be reikalo mokyklas statome. Matome trūkumą. Dar didesnis trūkumas yra ikimokyklinių įstaigų. Tačiau tai pakankamai gerai sprendžiame mokėdami dotacijas privačioms įstaigoms. Esame patvirtinę didžiausias dotacijas šalyje – 250 eurų. Taip turime beveik 1000 vietų privačiuose darželiuose“, – teigė meras.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nauja mokykla atverta ir Klaipėdos rajone, Jakuose.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nauja mokykla atverta ir Klaipėdos rajone, Jakuose.

Anot jo, priemiesčiuose gyventojų skaičius kasmet auga. Per metus rajone įsikuria apie 3 tūkst. naujakurių. Maždaug tūkstantis jų – vaikai.

Savivaldybės siekis, kad rajone žmonės norėtų ne tik gyventi, bet ir deklaruotų savo gyvenamąją vietą: taip savivaldybei atitektų ir dalis mokamų mokesčių. Neretai vien dėl mokyklų ir darželių rajono gyventojai turi deklaruoti savo gyvenamąją vietą mieste. Pastačius naujas mokyklas iš dalies būtų sprendžiama ir rytinių spūsčių problema.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mokyklos atidarymo šventė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mokyklos atidarymo šventė

Šiais metais Klaipėdos rajone moksleivių skaičius siekia 5585 ir yra didesnis nei pernai. Pernai buvo 5312 mokinių. Daugėjo ir pirmokų. Jų šiemet yra per 600, kai tuo metu pernai buvo 555.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius