-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 04

Klaipėdos universitete užsieniečiai lietuvių kalbą perkando per mėnesį

Sausio mėnesį Humanitarinių mokslų fakulteto Kalbų ir kultūrų centre vyko intensyvūs lietuvių kalbos kursai kitakalbiams – Lietuvių kalbos ir kultūros žiemos mokykla. Juose mokėsi 9 įvairių tautybių užsieniečiai. Jie sėkmingai įveikė 60 auditorinių valandų mokymo kursą ir atliko nemažą kiekį savarankiško darbo užduočių. Kartu dalyvavo ir 30 valandų apimties kultūrinėje programoje.
KU lietuvių kalbos mokėsi 9 užsieniečiai
KU lietuvių kalbos mokėsi 9 užsieniečiai / Ritos Gorodeckienės nuotr.

Tokia žiemos mokykla suorganizuota pirmą kartą. Iki šiol Klaipėdos universitetą garsino analogiškos vasaros mokyklos. Šių žiemos kursų rezultatai pranoko ne tik kursantų, bet ir organizatorių lūkesčius.

Šalia puikių kalbos mokymo pasiekimų reikia paminėti ir suteiktą gausų kultūrinių žinių bagažą.

Užsieniečiai susipažino su Lietuvos istorija, žymiausiomis vietomis, tradicijomis. Per etnografinę vakaronę, kurioje buvo supažindinami su kalendorinėmis šventėmis, kursantai spėjo apkeliauti visą metų ciklą: jie būrėsi tradiciniais Kūčių burtais ir ragavo dvylika patiekalų, stebėjosi Užgavėnių kaukėmis ir Lašininio bei Kanapinio kova, vaišinosi blynais; rideno Velykų margučius ir trypė smagius lietuviškus šokius. Nors mokymo programa buvo itin intensyvi, kursantai aplankė Nidą, svečiavosi lietuvių šeimoje Kretingoje, ten patys virė cepelinus ir susipažino su kryždirbyste; paviešėjo Karklės gyventojų namuose, kur sužinojo negirdėtų dalykų apie gintarą ir, žinoma, vaikštinėjo gintariniais pajūriais.

Užsieniečių atsiliepimai apie kursus, apie jų organizatorių ir kursų dėstytojų, Klaipėdos universiteto lituanistų, darbą – kuo geriausi. Padėkos laiškuose Klaipėdos universiteto rektoriui ir Humanitarinių mokslų fakulteto dekanui jie teigė, jog dar nė vienam savo šalyse neteko girdėti apie tokius turiningus kalbos kursus – aukšto mokomojo lygio, motyvuojančius, linksmus ir su kaupu išpildančius visus lūkesčius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius