Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 21

Klausimas svarstant naują daugiafunkcio komplekso kainą: o kas bus, jei pasitrauks ir „Hanner“?

Kitos savaitės tarybos posėdyje turėtų būti sprendžiama, ar Vilniaus politikai pritaria būsimojo daugiafunkcio komplekso, kurio pagrindinis akcentas yra nacionalinis stadionas, kainos indeksavimui. Kaip teigiama, papildomos investicijos su PVM sieks 27,140 mln. eurų. Kol kas klausimas pristatomas tarybos komitetuose ir juose reakcijos yra išties kardinaliai skirtingos.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / 15min fotomontažas

Visą informaciją, kaip keisis komplekso kaina ir pats projektas, galite rasti čia: Paskelbti dokumentai, kuriuose – Nacionalinio stadiono kainos ir viso komplekso pokyčiai.

Antradienį sprendimo projektą svarstė Kontrolės komitetas, kurio daugumą sudaro opozicijai priklausantys tarybos nariai. Nenuostabu, kad jie sprendimui nepritarė, tačiau pateikė protokolinį pasiūlymą, kad būtų kreiptasi į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl išaiškinimo, ar tokie sutarties pokyčiai yra teisėti.

Ypač daug kritikos projektui rėžė tarybos narys Aleksandras Nemunaitis, taip pat Jaroslavas Kaminskis. Jų abiejų siūlymai suėjo į tai, kad sutartį reikėtų nutraukti, pareikalauti iš „BaltCap“ kompensuoti netesybas ir pačiai savivaldybei statyti objektą. Tiesa, abu jie iš esmės kalbėjo apie nacionalinį stadioną, o ne visą kompleksą.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) būsimo Nacionalinio stadiono komplekso koncesijos sutartį peržiūrės, kai Vilniaus miesto valdžia apsispręs dėl jo statybų kainos indeksavimo, trečiadienį sakė tarnybos vadovas Darius Vedrickas. Anot jo, tarnyba kol kas neturi dokumentų apie pasikeitusias stadiono statybos sąlygas.

A.Bužinskas taip pat teigė, kad su VPT konsultuojasi iki sprendimo, tačiau savo įvertinimą VPT pateiks tik po to, kai savivaldybėje bus priimtas sprendimas.

Du punktai

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas pokyčius pristatė Švietimo reikalų komitetui. Iš esmės direktoriaus pristatymas komitetuose yra identiškas, jis visų pirma kalba apie tuos pačius punktus, kodėl savivaldybė privalo indeksuoti kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius