-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 02 28

Konservatorių taryba balsuoja dėl G.Landsbergio patvirtinimo partijos pirmininku

Sekmadienį iki vidurdienio valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) taryba elektroniniu būdu balsuoja dėl Gabrieliaus Landsbergio patvirtinimo partijos pirmininku dar vienai kadencijai.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarybos nariai turi atsakyti į balsavimui pateiktą klausimą „Ar pritariate TS-LKD pirmininku laikyti išrinktą G.Landsbergį“.

Tiesioginių ir pirmą kartą planuotų surengti atvirų partijos pirmininko rinkimų konservatoriai atsisakė, nes liko vienintelis kandidatas į šias pareigas.

TS-LKD skyriai iš viso į partijos pirmininkus iškėlė 16 kandidatų, tačiau visi, išskyrus G.Landsbergį, atsiėmė savo kandidatūras, teigdami, kad esant ypatingai pandeminei situacijai, reikia susitelkimo ir vieningo darbo Seime bei Vyriausybėje, o vidinė konkurencija tam kliudytų.

Todėl partijos Priežiūros komitetas šią savaitę pasiūlė TS-LKD tarybai, kaip aukščiausiajam organui tarp suvažiavimų, savo sprendimu de facto patvirtinti užsienio reikalų ministro G.Landsbergio išrinkimą partijos pirmininku dar vienai ketverių metų kadencijai.

Anot Priežiūros komiteto pirmininko Valdo Benkunsko, jeigu toks sprendimas būtų priimtas, per suvažiavimą gegužės pabaigoje G.Landsbergis būtų būti paskelbtas TS-LKD vadovu ir pradėtų naują kadenciją šiose pareigose.

„Arba partijos taryba, aišku, gali apsispręsti ir kitaip – kartoti procedūras iš naujo arba pratęsti valdymo organų įgaliojimus trims mėnesiams“, – šią savaitę teigė V.Benkunskas.

TS-LKD tarybos narių elektroninis balsavimas jau yra paskelbtas, jį vyks iki sekmadienio 12 val.

39-erių G.Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius