Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 16

Konstitucinis Teismas atsivertė apkaltos bylą nedalyvaujant K.Pūkui

Konstitucinis Teismas (KT) ketvirtadienį uždarame posėdyje nusprendė pradėti nagrinėti seksualiniu priekabiavimu kaltinamo Kęstučio Pūko bylą nedalyvaujant pačiam parlamentarui. K.Pūkas yra pateikęs nedarbingumo pažymą, teisme jam atstovauja gynėjai, žurnalistus informavo Konstitucinio Teismo atstovė spaudai Giedrė Maksimaitytė.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Posėdyje taip pat dalyvauja K.Pūko apkaltos komisijai Seime vadovavusi parlamentarė Dovilė Šakalienė bei komisijos biuro darbuotojai.

Uždarame posėdyje savo paaiškinimus pateiks ir nuo K.Pūko priekabiavimo galimai nukentėjusios liudytojos.

Seimui pradėjus apkaltos procesą K.Pūkui, Konstitucinis Teismas turi pateikti išvadą, ar parlamento specialiosios tyrimo komisijos išvadoje nurodyti Seimo nario veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Seimas dar gegužę kreipėsi į KT išvados dėl K.Pūko veiksmų, tačiau procesas iki šiol nebuvo pradėtas dėl Seimo nario ilgalaikės ligos.

Dėl parlamentaro ligos strigo ir Seime nagrinėjamas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymas panaikinti K.Pūko neliečiamybę byloje dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Prokurorai teigia, kad keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio–vasario mėnesiais K.Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

K.Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K.Pūkas teigia, kad su juo dėl pažiūrų susidorojo politiniai oponentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius