2021 10 02

Kontrolierių akiratyje – gatvės, kur gyvena Klaipėdos savivaldybės vadovas, asfaltavimas

Įsibėgėję, o kilus aistroms sustabdyti Klaipėdos J.Zauerveino gatvės, kur gyvena savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, asfaltavimo darbai atsidurs kontrolierių akiratyje. Pradėti tyrimą pareikalavo Klaipėdos tarybos nariai. Pritarimą išreiškė ir pats G.Neniškis.
J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje. Joje gyvena ir savivaldybės administracijos direktorius.
J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje / A.Velykienės nuotr.

15min jau skelbė, jog šioje gatvėje darbai buvo pradėti savivaldybės tarybai dar nepatvirtinus finansavimo. Išasfaltuotos ir gretimos Karklų bei Kalvos gatvės, tačiau J.Zauerveino gatvėje pradėti darbai buvo sustabdyti.

Gatvę asfaltuoti nuspręsta iš biudžeto lėšų po to, kai Klaipėdos savivaldybė gavo papildomus daugiau kaip 8 mln. eurų.

Susisiekimo plėtros programoje pasiūlyta paankstinti dalies gatvių remonto darbus, kuriuos buvo numatyta atlikti kitais metais. Jų vertė – 300 tūkst. eurų.

Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė anksčiau komentuodama šį klausimą komitetuose pabrėžė, jog savivaldybės administracijos direktorius ne tik kad nesiūlė įtraukti šitos gatvės į planus, bet ir balsavimo metu nusišalino.

„Miesto tvarkymo skyrius siūlo tvarkyti atsižvelgiant į gatvės būklę. Kai išgirdo, jis buvo nusišalinęs apskritai nuo šito svarstymo“, – teigė I.Butenienė.

Vadina formaliu pažeidimu

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis neseniai komiteto posėdžiuose pripažino, jog pažeidimas formaliai yra padarytas remontą pradėjus be miesto tarybos pritarimo.

Tačiau pavaduotojas motyvavo, kad administracija taip pasielgė gerų ketinimų vedina, nes norint remontuoti ištisinę asfalto dangą, reikia gerų orų.

A.Velykienės nuotr./J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje. Joje gyvena ir savivaldybės administracijos direktorius.
A.Velykienės nuotr./J.Zauerveino gatvė Klaipėdoje. Joje gyvena ir savivaldybės administracijos direktorius.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tuomet taip pat tikino, jog ji nė nežinojo, kad G.Neniškis gyvena šioje gatvėje. Ją nuspręsta remontuoti, nes buvo gauti seniūnaičio laiškai. Gatvės būklė buvusi labai prasta ir remontas buvo planuotas dar prieš porą metų, bet pristigo lėšų.

Klaipėdos miesto taryba tik paskutinę rugsėjo dieną vykusiame tarybos posėdyje patvirtino strateginio veiklos plano pakeitimus.

Tirs skaidrumą

Tarybos narė A.Velykienė, paviešinusi gatvės tvarkymo peripetijas, parengė miesto tarybos protokolinį pavedimą „Pavesti BĮ Klaipėdos savivaldybės kontrolės ir audito tarnybai atlikti tyrimą dėl J.Zauerveino gatvės remonto darbų inicijavimo, teisėtumo ir vykdymo“. Taryba pritarė tokiam pavedimui.

„Skaidrumo klausimai kelia labai daug nerimo... Atrodo, kad administracija daro tai, ką nori, o mes, politikai, ateiname tik rankų pakelti, todėl dabar turime parodyti savo veidus, parodyti, ar mums svarbus skaidrumas“, – pritarti protokoliniam pavedimui miesto tarybos narius ragino politikė Judita Simonavičiūtė.

Anksčiau 15min situaciją dėl gatvės remonto pakomentavo ir pats G.Neniškis, jis teigė diskusijose nedalyvavęs, o nuo sprendimų priėmimo nusišalinęs.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Gintaras Neniškis
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Gintaras Neniškis

„Ką padarysi, žmonės turi teisę kelti tokį klausimą, – kalbėjo G.Neniškis. – Yra procedūra, esu deklaravęs, kad gyvenu šitoje gatvėje, turiu turto ir Bokštų gatvėje. Sutvarkytas ir Kančių skveras šalia Daukanto gatvės, Ferdinando, Bokštų, Vydūno skverai, taip pat šalia esanti psichiatrinė ligoninė... Jei jau norima priskirti“, – tuomet sakė administracijos vadovas.

Ketvirtadienį jis ir pats prašė tarybos, jog būtų atliktas tyrimas.

„Nežinau, ar galiu prašyti, nes esu nusišalinęs nuo šio klausimo. Bet prašyčiau, labai norėčiau, kad būtų atliktas tyrimas ir visi taškai būtų sudėlioti. Visos tos spekuliacijos, kurių dabar gausu, būtų patvirtintos arba paneigtos“, – kalbėjo G.Neniškis.

29 miesto tarybos nariai pritarė protokoliniam pavedimui, jog kontrolieriai atliktų tyrimą dėl J.Zauerveino gatvės remonto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius