Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 25

Koronavirusas keičia sostinės Kalėdų planus: eglės įžiebimas ir šventinis koncertas – ekrane

Nors iki Kalėdų liko bemaž du mėnesiai, Vilniaus miesto savivaldybė jau kuris laikas planuoja, kaip bus švenčiama bene didžiausia metų šventė. Pasak vicemerės Editos Tamošiūnaitės, koronavirusas Kalėdų nepavogs, bet bus įvesti reikšmingi pakeitimai. Vienas jų – šventinis eglutės įžiebimas ir koncertas bus matomas tik ekranuose. Naujieji metai taip pat atrodys neįprastai.

Vicemerė 15min teigė, kad šiemet pagrindinis dėmesys bus skiriamas žmonių saugumui, pagal tai koreguojama visa kalėdinė programa.

Pirmiausia, anot E.Tamošiūnaitės, vizuali projekcija „Kalėdų pasaka“, planuojama, bus sutrumpinta iki 10 minučių ir rodoma nebe 4 kartus, kaip pastaraisiais metais, tačiau 6 kartus.

Instaliacija ant Katedros varpinės bus rodoma taip pat skirtingai nei anksčiau – šiemet ją išvysti bus galima vos sutemus iki 1 nakties, kai praėjusiais metais pasimėgauti vaizdais buvo galima tik nuo 22 valandos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edita Tamošiūnaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edita Tamošiūnaitė

„Kad žmonės galėtų pasidalyti srautais“, – argumentuoja ji.

Siekiant išskirstyti srautus keisis ir kalėdinės mugės namelių išdėstymas. Anot vicemerės, jis nebebus ratu aplink eglę.

Aikštėje tuo metu jokio koncerto nevyks.

„Koks bus? Kaip atrodys pamatysite atėję nuo gruodžio pradžios. Bet būtent tas išdėstymas priklauso nuo to, kad mūsų lankytojai laikytųsi saugaus atstumo, <...> namukai tarpusavy bus tolėliau [išstatyti]“, – teigia Kalėdų komiteto pirmininkė.

Kaip keisis eglės įžiebimas ir Naujųjų sutikimas?

Pasak vicemerės, jau aišku, kad eglutės įžiebimo nebebus tokio, kokį sostinės gyventojai ir svečiai buvo įpratę matyti. Visą reginį šiemet bus galima stebėti ekranuose.

„Bus įžiebta eglė ir bus koncertas, bet tai bus televizinis formatas. Aikštėje tuo metu jokio koncerto nevyks. Šeimos su vaikais, vilniečiai, miesto svečiai galės aplankyti eglę bet kuriuo pasirinktu laiku. Ir tik svarbiausia įsivertinti, kad būtų kuo mažiau žmonių prie tos eglės, kad ribotume mūsų bendravimą su kitais žmonėmis“, – sako neseniai koronavirusu susirgusi vicemerė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Naujųjų metų šventė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Naujųjų metų šventė

Jos teigimu, Naujųjų metų sutikimo šventė taip pat bus koreguota, tik dar neaišku kaip.

„Masė žmonių ateina į Katedros aikštę ir laukia tų 12 dūžių, visgi sprendžiame ir galutinis sprendimas dar nėra priimtas, bet manome, kad jau galimai [bus] ne vienas fejerverkas, o po vieną, kitą minutę įvairiose Vilniaus vietose, kad kuo daugiau vilniečių galėtų stebėti [fejerverkus] savo gyvenamojoje teritorijoje, kad nebūtų grūsties Katedros aikštėje“, – pasakoja E.Tamošiūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius