-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 31 /11:22

COVID-19 Lietuvoje: nustatyta 2360 naujų atvejų, mirė 36 žmonės, virusas nesustoja plisti globos namuose, įmonėse, ligoninėse

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 2360 naujų koronaviruso atvejų, pranešė Statistikos departamentas. Mirė dar 36 žmonės: vienas – jaunesnis nei 50-ies. Iš viso Lietuvoje registruoti 140 579 COVID-19 ligos atvejai, dar serga 67 344 žmonės, pasveiko – 71 028, per vakar – 1923.
Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad 36 koronavirusinės infekcijos atvejai registruoti Kėdainių rajone veikiančiuose Senelių globos namuose „Smiltelė“. Visi asmenys yra gyventojai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami 44 COVID-19 atvejai.

15 infekcijos atvejų siejama su Pakruojo rajone veikiančiais Linkuvos socialinės globos namais. Visi asmenys yra gyventojai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejamas 261 COVID-19 atvejis.

Taip pat šiuo metu registruoti 4 koronaviruso atvejai, kai infekcija patvirtinta Radviliškio rajone audines auginančioje bendrovėje dirbantiems asmenims. Šiuo metu epidemiologinis tyrimas tęsiamas, kol kas nėra nustatyta sąsajų tarp šių asmenų susirgimų.

Praėjusią parą registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centre, Kauno klinikose, LSMU Kauno ligoninėje, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, VUL Santaros klinikose, Rokiškio, Pasvalio, Kupiškio, Anykščių, Visagino, Elektrėnų ligoninėse, Kupiškio Pirminės asmens sveikatos priežiūros centre.

Vakarykštę parą patvirtinti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kauno maisto pramonės, vandens priežiūros, projektavimo, pieno perdirbimo, elektronikos prekių, durų gamybos įmonėse, taip pat pramonės įmonėse Jonavoje, pieno perdirbimo įmonėje Rokiškyje, baldų gamybos įmonėje Radviliškyje.

Taip pat registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais biuro baldų, minkštų baldų, durų gamybos, metalo apdirbimo įmonėse Ukmergėje, plastiko gaminių įmonėje Vievyje, žuvies perdirbimo įmonėje Raseiniuose, Raseinių vartotojų kooperatyve.

Be to, registruoti COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiais Vilniaus rajone veikiančioje automobilių remonto įmonėje, baldų gamybos, siuvimo, inžinerinių sistemų projektavimo įmonėse Vilniuje, taip pat medikamentais ir medicinine įranga prekiaujančiose įmonėse.

Vakar registruoti ir koronavirusinės infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Vilkaviškyje veikiančioje siuvimo įmonėje, Kazlų Rūdoje įsikūrusioje medienos perdirbimo įmonėje, Kudirkos Naumiestyje, Marijampolėje, Kalvarijoje, taip pat Šakių rajone veikiančiose maisto pramonės įmonėse, Marijampolės tekstilės įmonėse.

Registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Kauno rajono senjorų globos namuose „Šatijų rezidencija“, Kalvarijos socialinės globos namuose, Biržų parapijos Šv. Vincento Pauliečio globos namuose, Panevėžio rajone įsikūrusiuose Jotainiu socialinės globos namuose, Šilalės rajono Kvėdarnos senelių globos namuose, Ukmergės rajono Jasiuliškių socialinės globos namuose, Šakių rajono Ilguvos socialinės globos namuose, Prienų globos namuose, Jonavos rajone veikiančiuose Ruklos globos namuose, Kelmės rajono Liolių socialinės globos namų Užvenčio filiale, Pakruojo rajono Linkuvos socialinių paslaugų centro padalinyje ,,Atokvėpis“.

Be to, registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Pravieniškių atvirojoje kolonijoje, Rokiškio policijos komisariate, Šiaulių Ringuvos mokykloje, Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje, Vilniaus Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.

Visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kt.

Nuo COVID-19 mirė 4099 metų žmonės

Per parą mirė 36 žmonės, kuriems buvo tarp 40 ir 99-erių. Tarp mirusiųjų – 16 moterų ir 20 vyrų. Vienas miręs asmuo buvo per 40 metų, penkiems buvo per 50, aštuoniems – daugiau kaip 60, po devynis mirusiuosius priklausė amžiaus grupėms per 70 ir per 80, keturiems buvo daugiau kaip 90 metų.

Daugiausia, 11 žmonių, mirė Šiaulių apskrityje, Vilniaus apskrityje registruotos devynios mirtys, Marijampolės apskrityje – penkios, Panevėžio – keturios. Po du žmones mirė Klaipėdos ir Utenos apskrityse, Telšių, Kauno ir Tauragės apskrityse – po vieną.

Ligoninėse gydoma per 2,4 tūkst. COVID-19 pacientų

Ligoninėse šiuo metu gydomi 2429 COVID-19 pacientai, 216 iš jų – reanimacijoje.

Deguonies reikia 1499 sergantiesiems COVID-19, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 145 pacientams.

Iš daugiau kaip 16,6 tūkst. Lietuvos ligoninių lovų šiuo metu užimta per 8 tūkst., iš 683 reanimacijos lovų – 419. Iš 635 lovų, kur gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos 251, taip pat užimtos 2350 iš 6386 lovų su deguonies tiekimu.

Praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

  • Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 2360

  • Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 140579

  • Per praėjusią parą registruotų COVID-19 mirčių skaičius: 36 (detalizuota žemiau)
  • Bendras registruotų COVID-19 mirčių skaičius: 1458 (detalizuota žemiau)
  • Dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius: 749
  • Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 1923
  • Pasveikusių asmenų skaičius: 71028
  • Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 67344
  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 12045
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1626256

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 3934 nauji koronaviruso atvejai, mirė dar 75 žmonės, trys iš jų – jaunesni nei 50-ies. Daugiausia mirčių registruota Vilniaus ir Kauno apskrityse. Šiuose regionuose fiksuota po 17 mirčių.

Vis nauji rekordiniai skaičiai registruojami nepaisant to, kad Lietuvoje jau dvi savaites galioja sugriežtintas karantinas, be to, skelbiama apie sumažėjusį gyventojų mobilumą.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius, gydytojas infektologas Alvydas Laiškonis sakė, jog dar reikia luktelėti, kad pamatytume, ar karantino priemonės duoda rezultatų.

Sumažėjęs mobilumas, anot jo, dar nieko nelemia, nes COVID-19 smarkiai išplitęs.

„Labai daug yra šeimose atvejų. Turbūt dabar čia atsiliepia pošventiniai, pokalėdiniai susitikimai. Vien mobilumu mes nieko negalime užtikrinti, nesitikėkit. Virusas yra išplitęs populiacijoje. Tikrai dar ne greitai turėsime sumažėjimą“, – 15min trečiadienį komentavo jis.

Vyriausybė nusprendė pavesti Statistikos departamentui atlikti COVID-19 statistinį tyrimą. Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, ši institucija nuo šiol gaus ne tik apibendrintus duomenis apie naujus užsikrėtimo atvejus, sąlytį turėjusius asmenis, bet ir detalią informaciją apie susirgusių žmonių amžių, gyvenamąją vietą, darbovietę, sveikatos duomenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius