Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 13 /13:21

Lietuvoje nustatyti 1694 susirgimai, pasveiko 1618 žmonių, mirė – 34

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1694 nauji koronaviruso atvejai, mirė 34 žmonės, pranešė Statistikos departamentas. Pasveiko 1618 žmonių. Iš viso Lietuvoje registruoti 163 042 COVID-19 atvejai, 97 336 asmenys pasveiko, 62 425 – tebeserga.
Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per praėjusią parą izoliuoti 1727 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 91 014 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 274 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Naujas protrūkis vakar fiksuotas Kelmės rajono Liolių socialinės globos namuose, kur koronavirusinė infekcija patvirtinta 11 gyventojų ir 3 darbuotojams. Šiandien NVSC specialistai lankosi įstaigoje, teikiamos konsultacijos dėl infekcijų prevencijos priemonių taikymo.

Taip pat naujas protrūkis registruotas Zarasuose veikiančioje kepykloje, kur infekcija iš viso šiuo metu patvirtinta 8-iems darbuotojams. Epidemiologinė diagnostika tęsiama, pateiktos rekomendacijos dėl patalpų dezinfekcijos, teiktos konsultacijos dėl kitų darbuotojų ištyrimo.

Vilniaus Antavilių pensionate nustatyti 53 nauji koronaviruso atvejai. Su protrūkiu Antavilių pensionate siejamas 291 susirgimas (222 gyventojai, 69 darbuotojai), nustatytas per pastarąsias kelias savaites.

6 atvejai, registruoti vakar, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiu Ignalinos rajone veikiančiuose Mielagėnų palaimintojo Jurgio Matulaičio parapiniuose globos namuose. Iš viso su židiniu nuo sausio 8 d. siejama per 70 COVID-19 infekcijos atvejų.

Taip pat tęsiasi protrūkiai Ukmergės rajono Jasiuliškių socialinės globos namuose, kur nuo lapkričio vidurio registruoti 289 infekcijos atvejai, įskaitant antrinius darbuotojų šeimose, Panevėžio Algimanto Bandzos socialinių paslaugų namuose, kur nuo metų pradžios registruoti 24 infekcijos atvejai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas

Tęsiasi ir protrūkiai Varėnos globos namuose, Šilutės rajone veikiančiuose Macikų socialinės globos namuose, Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose, Kalvarijos globos ir užimtumo centre.

Be to, vakar registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais žuvies perdirbimo įmonėje Raseiniuose, medicininės įrangos gamybos įmonėje Pabradėje, dažymo įmonėje Vilniuje, jūrų įmonėje Klaipėdoje, Vilniaus viešojo transporto įmonėje, Šilutės baldų gamybos įmonėje, Šakių šilumos įmonėje, Marijampolės siuvimo įmonėje, lentpjūvėje Prienų rajone, siuvimo įmonėje Visagine.

Taip pat registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Vilniaus Santaros klinikose, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, Trakų rajono Onuškio Palaikomojo ydymo ir slaugos ligoninėje, Vilniaus miesto psichikos sveikatos centre, Vilniaus Vilkpėdės ligoninėje, Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos brigadose, Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje, Plungės rajono savivaldybės, Anykščių, Visagino ligoninėse, Kupiškio Pirminės sveikatos priežiūros centre.

Be to, vakarykštę parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Kazlų Rūdos lopšelyje–darželyje ,,Pušelė", Utenos mokykloje-vaikų darželyje „Varpelis", Kauno vaikų globos namuose.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruoti 246.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Kaip BNS sakė Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus, duomenys apie mirtis e.sveikatos sistemoje Statistikos departamentui turėtų būti prieinami maždaug per valandą.

„E.sveikatos sistemoje sutrikimų nebuvo užfiksuota, nedideli trikdžiai įvyko tik mirčių duomenų perdavimo Statistikos departamentui procese. (...) Bendradarbiaujant su Statistikos departamentu buvo sutarta, kad maždaug per valandą e.sveikatos sistemoje bus suformuotas duomenų rinkinys, kuriame bus matomi ir praėjusios paros duomenys“, – teigė jis.

Ligoninėse gydoma beveik 2,1 tūkst. COVID-19 pacientų, 156 – reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 2096 COVID-19 pacientai, 156 iš jų – reanimacijoje.

Deguonis papildomai tiekiamas 1222, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 105 žmonėms.

Iš daugiau nei 16,5 tūkst. ligoninių lovų šiuo metu užimta kiek daugiau nei 8,6 tūkstančio.

Iš 701 reanimacijos lovos užimtos 398. Iš 652 lovų, kuriose gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos 244, o iš lovų, kur tiekiamas deguonis, užimtos 2206 iš 6390.

Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu

Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

  • Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 1694
  • Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 163042
  • Per praėjusią parą nuo Covid-19 mirusių asmenų skaičius: 34
  • Per praėjusią parą registruota Covid-19 mirčių, kurių faktinė data yra ankstesnė: 8
  • Per praėjusią parą padaugėjo nuo Covid-19 mirusių (34+8): 42
  • Bendras Covid-19 mirčių skaičius: 2314
  • Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 1618
  • Pasveikusių asmenų skaičius: 97336
  • Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 62425
  • Per praėjusią parą ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 11369
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1764946
  • Per praėjusią parą nuo SARS-CoV-2 paskiepyta asmenų: 1869
  • Iš viso nuo SARS-CoV-2 paskiepyta asmenų: 27142

Antradienį pranešta apie 902 naujus koronaviruso atvejus Lietuvoje. Mirė dar 27 žmonės. Nauji atvejai registruoti globos namuose, gydymo įstaigose bei gamybos įmonėse.

Taip pat antradienio popietę į Kauną pristatyta pirmoji „Moderna“ vakcinos nuo koronaviruso siunta – 2 400 dozių. Jau nuo trečiadienio prioriteto tvarka bus pradėti skiepyti socialinės globos įstaigų ir slaugos ligoninių pacientai bei personalas, taip pat mobiliajame patikros punkte, karščiavimo klinikoje ir kituose karštuose taškuose dirbantys medikai, kasdien susiduriantys su COVID-19 atvejais.

Antradienį Lietuvoje prasidėjo globos namų gyventojų ir darbuotojų skiepijimas nuo koronaviruso. Kaip teigė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, nedidelė dalis ministerijai pavaldžių įstaigų darbuotojų ir maždaug penktadalis gyventojų linkę nesiskiepyti. Kol kas nežinoma, ką reikės daryti su skiepo atsisakiusiais globos namų darbuotojais – apie tai bus kalbama su ekspertais.

Globos namų darbuotojus ir gyventojus planuojama paskiepyti per penkias dienas. Iš viso, pasak M.Navickienės, Lietuvoje yra 203 įstaigos, užsiimančios globa, 35 iš jų yra SADM pavaldume.

„Prireiks apie 20 tūkst. skiepų, jei skaičiuotume po dvi dozes, bus skiepijami tie, kurie sutinka ir yra nesirgę pastaruosius 3 mėnesius“, – sakė ji. Prieš skiepą, anot ministrės, privalomai bus atliekamas koronaviruso testas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius