Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 18

Koronos karštąja linija sulaukta jau per 40 tūkst. skambučių: Kauno medikai perduoda dvi žinutes

Nuo praėjusio penktadienio Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje pradėjusioje veikti Koronos karštojoje linijoje, numeriu 1808, anot stoties direktoriaus Nerijaus Mikelionio, sulaukta jau apie 40 tūkst. skambučių – tiek suteikta ir konsultacijų. Kauno greitosios pagalbos medikai siunčia skambinantiesiems dvi žinutes.
Greitoji medicinos pagalba
Nerijus Mikelionis / Viktorija Savicka / 15min nuotr.

Šiuo metu Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje įkurtos 23 darbo vietos, susijusios su Koronos karštąja linija. Planuojama artimiausiu metu šį skaičių išplėsti iki 35.

Paskambinus karštosios linijos telefonu, įvertinama skambinančiojo galimo užsikrėtimo rizika, rekomenduojamas pagalbos lygis, esant reikalui – nukreipiama į greitosios medicinos pagalbos dispečerinę.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nerijus Mikelionis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nerijus Mikelionis

„Dedame didžiules pastangas, norėdami jums padėti. Šiandien norėtume pranešti dvi žinutes. Pirmoji, spaudoje pasirodė informacijos apie dešimt mobiliųjų viruso tyrimo punktų, kuriuose galima atlikti testą. Norėtume informuoti, kad registracija į šiuos punktus dar nėra vykdoma. Viena iš priežasčių – reikia užtikrinti punktuose dirbančių žmonių ir jūsų saugumą. Prašome sulaukti oficialaus pranešimo iš sveikatos apsaugos ministerijos apie tokių punktų atidarymą“, – teigė N.Mikelionis.

VIDEO: Koronos karštąja linija suteikta jau apie 40 tūkst. konsultacijų

Antroji žinutė skirta asmenims, kurie išsikvietė greitosios medicinos pagalbos ekipažą – jo atvykimo šiuo metu, neskubiais atvejais, reikia palaukti. Pasak Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus, medikai turi begalę darbų, kuriuos privalo atlikti, tad prašoma kantrybės ir supratingumo.

„Tai ypač liečia tuos žmones, kurie karščiuoja ar turi įtarimų dėl galimo koronaviruso. Greitosios medicinos pagalbos automobilis kiekvienu atveju turi būti specialiai paruoštas, o personalas teisingai užsidėti apsaugos priemones. Tai šiek tiek užtrunka“, – paaiškino N.Mikelionis, pripažinęs, kad šis periodas iš visų reikalauja didelio susitelkimo.

Jis dėkojo visiems savanoriams, kurie prisideda prie veiklos neatlygintinai.

Mobilūs koronaviruso patikros punktai įrengiami Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Tauragėje ir Telšiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius