Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15

Korupcijos byloje nuteistam advokatui skirta lygtinė bausmė ir uždrausta 5 metus verstis advokato praktika

Vilniaus apygardos teismas antradienį kaltu dėl prekybos poveikiu pripažino Kauno antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoroje dirbantį advokatą Eugenijų Senovaitį. Jam skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikui.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

E.Senovaičiui taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – uždrausta penkerius metus verstis advokato praktika.

Teismas nusprendė, kad nuteistasis turės sumokėti 3,8 tūkst. eurų proceso išlaidų Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT). Taip pat sumokėti nei 941 eurą į Asmenų, nukentėjusių nuo nusikaltimų, fondą.

Bylos duomenimis, E.Senovaitis iš savo ginamosios reikalavo didesnio nei 50 tūkst. litų (14,4 tūkst. eurų) kyšio, žadėdamas paveikti Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją, kad pastarasis, priimdamas nuosprendį E.Senovaičio ginamajai ir jos sutuoktiniui, skirtų su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes. Sutuoktiniai buvo teisiami narkotikų byloje.

Taip pat jis kaltinamas, kad savo darbo kabinete 2014 metų birželį priėmė 20 tūkst. litų (5,8 tūkst. eurų) – dalį reikalauto kyšio.

55 metų E.Senovaitis yra vienas advokatų, ginančių kaltinamuosius Sausio 13-osios byloje. Jis advokatu dirba nuo 1988 metų.

Advokatas į nuosprendžio paskelbimą neatvyko, nors teismo žiniomis, dalyvavo tą pačią dieną vykusiame Sausio 13-osios bylos posėdyje.

Teismas nustatė, kad E.Sevovaitis nebuvo lenkiamas ar provokuojamas padaryti nusikaltimą. Jis galvos linktelėjimu parodė, kur padėti pinigus.

„Konspiratyvus veiksmas, suvokė, kad daro nusikaltimą“, – sakė nuosprendį paskelbusi teisėja Leonarda Gurevičienė.

Teismas atkreipė dėmesį, kad advokatas padarė nusikaltimą darbe, pažeidė teisėtumo, skaidrumo, lojalumo principus, iškraipė advokatūros principus, diskreditavo advokatūrą ir pakenkė jos interesams.

Pernai sausį vykusiame posėdyje E.Senovaitis pripažino, kad iš ginamosios priėmė 20 tūkst. litų (5,8 tūkst. eurų) kyšį, tačiau neigė, jog provokavo jį duoti.

„Sutarėme susitikti vėl laiką, kitą dieną, gegužės 26 dieną. Ji atvyko pas mane į kontorą, ji buvo viena, buvo kalbama apie bylą, ji klausinėjo, kokios yra galimybės, koks gali būti nuosprendis. Na, ir sutarėme, kad jinai atvyks kitą dieną ir atsilygins man už paslaugas. Gegužės 27-ą pusę devynių ryte atvyko jinai ir man į stalčių įdėjo 20 tūkst. litų. Šiuos pinigus pasiėmiau“, – teismui yra sakęs E.Senovaitis.

Jo teigimu, momento, kai į stalčių ginamoji įdėjo 20 tūkst. litų, jis nematė, tačiau prieš tai pastebėjo pinigus ginamosios rankinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius