-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 02 10

L.Linkevičius: Prancūzija birželio pabaigoje į Lietuvą atsiųs 300 karių

Prancūzija birželio pabaigoje į Lietuvą atsiųs 300 karių, po susitikimo su prancūzų kolega Paryžiuje pirmadienį BNS patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Prancūzija birželio pabaigoje atsiųs didžiulį kontingentą, apie 300 karių, prisijungti prie NATO priešakinių pajėgų, kurioms vadovauja Vokietija“, – telefonu iš Paryžius sakė L.Linkevičius.

„Mūsų kariai dalyvauja misijose, kurios svarbios Prancūzijai, mes Malyje turime apie 40 karių, ir jie irgi labai vertina mūsų indėlį, tai abipusis interesas, mes vieni kitiems stengiamės padėti ten, kur yra (šalių – BNS) prioritetai“, – pažymėjo ministras.

Prancūzijos sprendimą į Lietuvą atsiųsti karių kontingentą L.Linkevičius pranešė po susitikimo su šios šalies diplomatijos vadovu Jean-Yves'u Le Drianu.

Lietuvoje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų bataliono grupei vadovauja Vokietija, skirianti didžiausią skaičių, per 600, karių. Grupėje tarnauja per 1,2 tūkst. karių iš šešių valstybių.

L.Linkevičius pirmadienį Paryžiuje taip pat susitiko su prezidento atstovu ambasadoriumi Pierre‘u Vimontubei Prancūzijos Europos reikalų valstybės sekretore Amelie de Montchalin.

Aptarti Lietuvos ir Prancūzijos dvišaliai santykiai, abiejų šalių strateginės partnerystės tikslų įgyvendinimas, saugumo padėtį regione, Europos Sąjungos darbotvarkės aktualijos, padėtis Rusijoje, Ukrainoje.

L.Linkevičius Paryžiuje lankosi Prancūzijos užsienio reikalų ministro kvietimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius