Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 01

L.Linkevičius su JT Vyriausiuoju žmogaus teisių komisaru aptarė blogėjančią žmogaus teisių padėtį Rytų Ukrainoje ir okupuotame Kryme

Pirmadienį Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybos 34-osios sesijos metu, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Jungtinių Tautų Vyriausiuoju žmogaus teisių komisaru Zeid Ra’ad Al Hussein ir išreiškė Lietuvos pasirengimą tęsti bendradarbiavimą tarptautiniais žmogaus teisių apsaugos klausimais.
Ministras su Vyriausiuoju žmogaus teisių komisaru
Ministras su Vyriausiuoju žmogaus teisių komisaru / URM nuotr.

L.Linkevičius pakvietė JT komisarą šiais metais apsilankyti Lietuvoje bei informavo, kad Lietuva pradėjo rinkiminę kampaniją į Žmogaus teisių tarybą 2022–2024 m. laikotarpiui, kur pagrindinis dėmesys bus skiriamas žurnalistų saugumui ir moterų teisėms.

Susitikimo metu atkreiptas dėmesys į žmogaus teisių ir konfliktų prevencijos sąryšį ir pabrėžta, jog stiprėjantis populizmas bei išaugusi neapykantos ir agresyvios propagandos retorika viešojoje erdvėje skatina imtis preventyvių priemonių žmogaus teisių apsaugos srityje, kad nekiltų nauji konfliktų židiniai.

Susitikimo metu buvo aptarta blogėjanti saugumo ir žmogaus teisių padėtis Rytų Ukrainoje. Ministras pristatė savo apsilankymo Avdijivkoje (Rytų Ukrainoje) rezultatus ir vietinių žmonių raginimus dėl aktyvesnio tarptautinės bendruomenės įsikišimo nutraukiant Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Buvo sutarta siekti JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijos dėl žmogaus teisių situacijos Kryme ir Sevastopolio mieste įgyvendinimo bei toliau reikalauti, kad Jungtinių Tautų žmogaus teisių stebėjimo misijos atstovai būtų įleisti į Rusijos okupuotą Krymą. Ministras taip pat informavo apie Lietuvos skirtą 20 tūkst. eurų finansinę paramą JT Vyriausiojo komisaro biuro veiklai Ukrainoje.

Vyriausiasis žmogaus teisių komisaras – pagrindinis Jungtinių Tautų pareigūnas žmogaus teisių srityje, kuriam talkina Jungtinių Tautų Vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuras. Pagrindiniai šio biuro uždaviniai yra – užtikrinti universalų žmogaus teisių naudojimąsi pasaulyje ir skatinti tarptautinių standartų įgyvendinimą, reaguoti į sunkiausius žmogaus teisių pažeidimus ir siūlyti prevencinius metodus bei puoselėti tarptautinį bendradarbiavimą žmogaus teisių klausimais. Nuo 2014 m. rugsėjo 1 d. naujuoju Vyriausiuoju žmogaus teisių komisaru tapo Jordanijos princas Zeid Ra’ad Zeid al-Hussein.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius