Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 17

Laisvės frakcijos dovana sostinei – vaivorykštės spalvomis išmargintas suoliukas

Minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją ir transfobiją Vilniaus Rotušės aikštėje – vaivorykštės spalvomis išpuoštas suoliukas. Seimo Laisvės frakcija, dovanodama sostinės gyventojams suoliuką, siunčia žinią – Lietuva atvira visiems gyventojams, kad ir kokie skirtingi jie būtų.
Vaivorykštės spalvomis išmarginto suoliuko pristatymas
Vaivorykštės spalvomis išmarginto suoliuko pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiemet Tarptautinė diena prieš homofobiją ir transfobiją (IDAHOT) yra minima LGBT bendruomenei svarbių teisinių pokyčių išvakarėse.

Laisvės partija įsipareigoja ir toliau principingai ginti visų Lietuvos Respublikos piliečių lygiateisiškumą prieš įstatymą ir užkirsti kelią bet kokiai diskriminacijai dėl seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės“, – teigia Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T.V.Raskevičius.

Nuotraukų galeriją galite pamatyti apačioje:

Pasak jo, ši frakcijos dovana yra aiški žinutė, kad Lietuvoje vietos yra visiems žmonėms.

„Tai yra mūsų frakcijos dovana, siunčianti miestui labai aiškią žinutę, kad ne tik Vilnius, bet ir visa Lietuva yra atvira visiems žmonėms, kad ir kokie skirtingi jie bebūtų“, – 15min sakė T.V.Raskevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius

Jis sakė besidžiaugiantis valstybės politikų ir valstybės lyderių, įskaitant ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės ir Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, išsakyta parama LGBT bendruomenei, bei „politine kultūra, kuri įsitvirtina Lietuvoje“.

Seimo Laisvės frakcija artimiausiu metu registruos Partnerystės įstatymo projektą, kuriuo siekiama išspręsti tos pačios ir skirtingų lyčių partnerystės instituto sureguliavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius