Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Levutės Staniuvienės elgesį organizuojant kelionę aiškinsis Seimo etikos sargai

Seimo narė „valstietė“ Levutė Staniuvienė trečiadienį jau buvo nusprendusi nebeorganizuoti kelionės autobusu į Provansą, tačiau ketvirtadienį parlamentarė persigalvojo. Anot jos, tai, kad kartu su padėjėja rinkdamos keliautojų grupę nepadarė nieko bloga, jai išaiškino Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Tačiau komisija kol kas šio klausimo nė nesvarstė.
Levutė Staniuvienė
Levutė Staniuvienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

L.Staniuvienė socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienį rašo, kad kelionė į Provansą bus organizuojama toliau, o ištrindama skelbimą sako paskubėjusi.

„Kaip naujokę mane suklaidino ir paskubėjau ištrinti informaciją iš savo paskyros. Vakar skambinom į Etikos ir procedūrų komisiją. Atsakymas buvo – nieko nepažeidžiau. Kadangi etikos ir procedūrų komisija labai yra apkrauta darbu, man raštišką atsakymą pažadėjo duoti gegužės 10 dieną. O dabar visa informacija, kuria dalinausi savo paskyroje, ir toliau dalinsiuos. Kviečiu stebėti mano darbus Lietuvai. O nuo žiniasklaidos ŠOU darausi tik populiaresnė. Šiaip žmonės visada prašydavo labiau rodytis televizijoje. O APIE ĮSILAUŽIMUS Į MANO ASMENINĘ ERDVĘ, asmeninio facebooko paskyroje google komanda pranešė operatyviai – žinau, kas mane pastoviai stebi, labai domisi. Politikoje priešų, turbūt yra daugiau, negu draugų....Ačiū visiems – kas mane palaikote“, – rašo Seimo narė.

L.Staniuvienės įrašas
L.Staniuvienės įrašas

Tačiau Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė sako, kad Seimo narė jokio komisijos sprendimo dar negalėjo būti gavusi, nes komisija L.Staniuvienės veiklos dar nesvarstė.

R.Tamašunienė sako, kad su ja L.Staniuvienė nebuvo susisiekusi, esą parlamentarė galbūt skambino į komisijos biurą.

Komisijos pirmininkė patikino, kad istorija dar nebaigta ir Seimo narė negali vertinti, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija ją jau išteisino.

„Komisija pasisakys, jei ji kreipėsi. Mums reikia pažiūrėti, kokia veikla yra suderinama su Seimo nario darbu, o kuri nesuderinama. Komisija pažiūrės kompleksiškai į istoriją ir priims sprendimą. Seimo nariai įvairią veiklą savo apygardose organizuoja ir tam yra pasitelkiami padėjėjai rajonuose, tačiau kol kas nežinome visų subtilybių ir nežinome, kiek ten toje veikloje buvo komercijos“, – 15min teigė R.Tamašunienė.

Trečiadienį 15min pranešė, kad Seimo narė L.Staniuvienė organizuoja kelionę į Provansą ir renka 40 žmonių grupę. Kelionės organizavimu užsiima ir Seimo narės padėjėja Skuode Ingrida Petrošienė. Kelionės organizavimui pastaroji naudoja tarnybinį elektroninį paštą, suteiktą Seimo kanceliarijos. kelionės dokumentus siunčia darbo valandomis.

L.Staniuvienė 15min teigė, kad sėkmingai surinkusi grupę padėjėja I.Petrošienę į Provansą važiuos nemokamai. Pati parlamentarė už išvyką sako mokėsianti iš savo kišenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius